KBS EGM nedir?

İçindekiler:

  1. KBS EGM nedir?
  2. Otel kayıtları nerede saklanır?
  3. Aldatmada nafaka ödenir mi?
  4. Emniyet bildirimi nasıl yapılır?
  5. KBS EGM nasıl kayıt olunur?

KBS EGM nedir?

​Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.

Otel kayıtları nerede saklanır?

Otel kayıtları emniyet genel müdürlüğüne bağlı kimlik bildirim daire başkanlığınca süresiz olarak saklanır. Bu kayıtlar hiç silinmez.

Aldatmada nafaka ödenir mi?

Boşanma davalarında aldatan eş, aldattığı eşinden daha yüksek bir kusura sahip olması nedeni ve konunun aldatma olması nedeniyle tazminat ya da nafaka alamamaktadır.

Emniyet bildirimi nasıl yapılır?

Bildirim için öncelikli olarak iki belgenin doldurulması gerekiyor; İşletici Kimlik Bildirme Belgesi ve Çalışan Kimlik Bildirme Belgesi. Bu iki belge doldurulduktan sonra işletmenin bulunduğu yer mahalle muhtarlığına onaylatılıp en yakın polis merkezine bildirilmelidir.

KBS EGM nasıl kayıt olunur?

İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. Kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC telefon uygulaması mevcut ise tek kullanımlık parola girme ekranı gelir.