Radyoloji kaç yıllık TUS?

İçindekiler:

  1. Radyoloji kaç yıllık TUS?
  2. Nöroloji Asistanlığı kaç yıl?
  3. Aile hekimi olmak için TUS gerekli mi?
  4. Aile Hekimligi kac puan?
  5. Genel Cerrahi kaç yıl?
  6. Nöroloji uzmanı olmak için ne yapılmalı?

Radyoloji kaç yıllık TUS?

1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Radyoloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır. Uygulama tarihinde başlayacaktır.

Nöroloji Asistanlığı kaç yıl?

1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Nöroloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

Aile hekimi olmak için TUS gerekli mi?

Bu eğitime girmek için adaydan TUS'ta minimum puan şartı olarak; sözleşmeli aile hekimleri için ÖSYM tarafından TUS Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT)'nden, 1 ağırlık katsayısı kullanılarak KTBT standart puanından hesaplanacak bir puandan 40 puan almak gerekecek.

Aile Hekimligi kac puan?

TUS Taban Puanları ve Sıralamaları
Üniversite AdıBölümTaban Puanı 2021/1
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİAİLE HEKİMLİĞİ59.65
KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİAİLE HEKİMLİĞİ59.58
ADANA ŞEHİR HASTANESİAİLE HEKİMLİĞİ59.28
ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİAİLE HEKİMLİĞİ58.86
74 satır daha

Genel Cerrahi kaç yıl?

Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi lisans bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 50 puan almanız gerekir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavından başarı ile geçtikten sonra beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamanız gerekiyor.

Nöroloji uzmanı olmak için ne yapılmalı?

Üniversite sınavıyla tıp fakültesini kazanan bireyler 6 yıl tıp eğitimini tamamladıktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) olarak bilinen sınavda başarılı olma koşuluyla Nöroloji Uzmanlık Eğitimine başlar. 4 yıl asistanlık eğitimi sonrasında uzmanlık tezi ve uzmanlık sınavından başarılı olan kişiler nöroloji uzmanı ...