Barkodlu adli sicil kaydı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Barkodlu adli sicil kaydı nasıl alınır?
  2. E devlet GBT nedir?
  3. Sicil kayıt örneği nereden alınır?
  4. E devletten sicil kaydı nasıl çıkarılır?

Barkodlu adli sicil kaydı nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır. e-Devlet kapısı kullanıcıları, bu belgeyi çıktı alarak ilgili kurumlarla paylaşabileceklerdir.

E devlet GBT nedir?

E-devlet sisteminden sabıka kaydı, GBT ve Yargıtay dosyası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. GBT NEDİR? Genel bilgi toplama sistemi yani GBT, ülkemizde İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak uygulanan bir veri toplama uygulamasıdır.

Sicil kayıt örneği nereden alınır?

Adli sicil kayıtları Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve artık e devlet sistemiyle internet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN SABIKA KAYDI NASIL ALINIR?

E devletten sicil kaydı nasıl çıkarılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.