Prezervatif sonda ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Prezervatif sonda ne işe yarar?
  2. Prezervatif nasıl uygulanır?
  3. Idrar sondası nasıl takılır erkek?
  4. Sonda tıkanır mı?
  5. 3 Yollu Foley sonda Nedir?

Prezervatif sonda ne işe yarar?

Özellikle yataktan kalkamayan,idrarını kontrol etmekte sorun yaşayan, periyodik ve sık olarak idrarını boşaltmak zorunda olan hastalarda kullanılır.

Prezervatif nasıl uygulanır?

Prezervatif enfeksiyon haline gelen penisin baş kısmına takılarak kullanılır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise penisin uzunluğu boyunca açılmasıdır. Cinsel ilişki tamamlanınca prezervatif hemen çıkarılmalıdır. Aksi halde spermler dışarı sızabilir.

Idrar sondası nasıl takılır erkek?

Penisin idrar girişi steril edilir. Delikli örtü penis dışarıda kalacak şekilde örtülür. Hastanın bacaklarının arasında idrar gelebileceğinden böbrek küveti yerleştirilir. Erkeklere sonda takılması sırasında hangi el kullanıyorsa hastanın o tarafına geçilir.

Sonda tıkanır mı?

İdrar sondasının tıkanması, yıkanması ya da değişimi gerekebilir. İdrar kanalında kanama olabilir, ancak bu genellikle kendiliğinden durur. Enfeksiyon riski olabilir. İdrar sondası idrar kesesine gitmeden balon şişirilirse, bu idrar kanalında kanamaya, hasara yol açabilir.

3 Yollu Foley sonda Nedir?

100% medikal sınıf silikondan yüksek bio uygunluk amacıyla üretilmiştir. Saydam tüp sıvı akışının izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlar. X-Ray opak çizgi, yerleştirmenin doğru olarak yapıldığını teyit etmek için kullanılır. Homojen olarak şişen yumuşak balon, tüpün mesaneye oturmasını sağlar.