Veli toplantısı yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Veli toplantısı yapılabilir mi?
  2. Veli toplantıları neden yapılır?
  3. Veli Toplantısı Nasıl Yapılacak?
  4. Okul Toplantısı kaç gün önce duyurulur?

Veli toplantısı yapılabilir mi?

Toplantılarda velilerin her türlü konuda bilgilendirileceğini belirtti. Veli toplantıları küçük gruplar halinde ya da bireysel olabilecek. Telefonla ya da internet üzerinden yapılabilecek. Bakan Selçuk yeni dönemde veli iletişiminde öğretmenlere yardımcı olacak bir kılavuz hazırladıklarını söyledi.

Veli toplantıları neden yapılır?

Veli toplantısı, bir öğrencinin okuldaki durumunu tartışmak, akademik ve davranışsal sorunlarına çözüm bulmak için düzenlenir. Öğrencilerin bireysel konulardaki güçlü ve zayıf yönleri, müfredat dışı becerileri ve yeterlilik düzeyleri değerlendirilir. Çoğu veli toplantısı, öğrenciler olmadan düzenlenir.

Veli Toplantısı Nasıl Yapılacak?

Veli toplantılarında aşağıda belirtilen hususlara uyulmalıdır. Velilere gönderilen “veli toplantısı çağrı yazısında” toplantı gündemi belirtilmelidir. Gerekirse veliler telefonla da bilgilendirilerek toplantıya katılım sağlanmalıdır. Yapılan toplantının amaçları mutlaka gönderilen yazıda belirtilmelidir.

Okul Toplantısı kaç gün önce duyurulur?

Toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya bilişim araçlarıyla da duyurulur. (4) Öğretmenler kurulu, ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda toplanır.