El sabunu ile saç yıkanır mı?

İçindekiler:

  1. El sabunu ile saç yıkanır mı?
  2. Arap sabununun faydaları nelerdir?
  3. Arap sabunu hangi alanlarda kullanılır?
  4. Arap sabunu ile toz alınır mı?

El sabunu ile saç yıkanır mı?

Doğrusu: Bazılarımız saçlarını yıkamak için doğal olması nedeniyle şampuan yerine sabun tercih ediyor. Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. ... Saç yapınız için uygun olmayan sabun kullanımı doğal olsa da, saç kökleri ve saçlı derinizde egzama, kaşıntı ile saç dökülmesine yol açabiliyor.

Arap sabununun faydaları nelerdir?

Arındırıcı özelliği sayesinde tahriş etmeden yıkar. E vitamini açısından zengin olması ise cildi ölü hücrelerin pul pul dökülmesine karşı korur. Ayrıca cildi yumuşak ve nemli bırakır. Cildimizi sadece ipeksi, yumuşak ve esnek yapmakla kalmayıp aynı zamanda cilt pH'ı dengeler.

Arap sabunu hangi alanlarda kullanılır?

Oluşan ürün artık sadece sabundur. Arap sabunu evlerde, bulaşıklarda, banyo ve lavabo temizliğinde, koltuk, kanepe ve halı yıkamada, masa ve ahşap temizliğine kadar pek çok alanda kullanılır. Jel halindeki arap sabunu sulandırılarak istenilen kıvama getirilebilir.

Arap sabunu ile toz alınır mı?

Arap sabunu ev temizliği yaparken toz alma sonrası detaylı temizliklerde mikroplara karşı savaş verme konusunda oldukça etkilidir. Bitkisel formülü sayesinde haşerelerin üremesini engelleyeceği gibi sağlıklı bir şekilde ortamı temizler, ferah kokmasını sağlar.