Anadolu Haber Ajansı kime ait?

İçindekiler:

  1. Anadolu Haber Ajansı kime ait?
  2. Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlar nelerdir?
  3. Kalkınma Bakanlığı nereye bağlandı?
  4. Tüik hangi bakanlığa bağlı olarak çalışır?
  5. TUIK gorevi nedir?
  6. Bağlı ve ilgili kuruluş nedir?
  7. Vergi Dairesi Hangi Bakanlığa Bağlı?

Anadolu Haber Ajansı kime ait?

Anadolu Ajansı (AA), Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî haber ajansı. Türk Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi tarafından 6 Nisan 1920'de Ankara'da kuruldu.

Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlar nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, hazine ve maliye işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.

Kalkınma Bakanlığı nereye bağlandı?

2018 Türkiye genel seçimleri sonrası Kalkınma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü birleştirilerek Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı oluşturuldu. Kalkınma Bakanlığına bağlı Kalkınma Ajansları ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlandı.

Tüik hangi bakanlığa bağlı olarak çalışır?

Türkiye İstatistik Kurumu
TÜİK
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı
AdresAnkara, Türkiye
Personel sayısı3640 (2013 sonu itibarıyla)
Yıllık bütçe₺(2020)

TUIK gorevi nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. ... Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür.

Bağlı ve ilgili kuruluş nedir?

Bağlı kuruluşlar, genel itibariyle bir bakanlığın ana hizmet faaliyetlerini yürütmekle birlikte ayrı bir kanunla kurulan ve genel müdürlük ya da başkanlık şeklinde teşkilatlanan kuruluşlardır. Örneğin İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü…

Vergi Dairesi Hangi Bakanlığa Bağlı?

Vergi daireleri Maliye Bakanlığı'na bağlı olup; bu yönetmelik, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 543 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen Ek 14 üncü Maddesine göre hazırlanmıştır.