Sosyal Psikoloji yüksek lisans ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Sosyal Psikoloji yüksek lisans ne ise yarar?
  2. Dil için hangi ALES puanı?
  3. Yüksek lisans için Yökdil şart mı?
  4. Araştırma görevlisi olmak için Yökdil geçerli mi?
  5. 2021 Yökdil ne zaman?

Sosyal Psikoloji yüksek lisans ne ise yarar?

Sosyal Psikoloji programı, ruh sağlığı alanında, mesleki etik ilkeler temelinde, çağdaş bilimsel bilgi ve beceri düzeyi yüksek, uzman psikolog yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, yüksek lisans programından uzmanlık derecelerini alan kişilerin aşağıdaki özelliklere sahip olmaları hedeflenmektedir: 1.

Dil için hangi ALES puanı?

İngilizce'nin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır.

Yüksek lisans için Yökdil şart mı?

YÖKDİL'in YDS denkliği var mıdır? Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS'ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.

Araştırma görevlisi olmak için Yökdil geçerli mi?

YÖKDİL Sınavının Geçerliği Olduğu Yerler; Yüksek lisans ve doktora eğitimi başvurularında, Doçentlik başvurularında, ... Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atamalarda (Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi, Uzman, Okutman, Çevirici, Eğitim - Öğretim Planlamacısı) alımlarında geçerlidir.

2021 Yökdil ne zaman?

2021 yılında 28 Mart tarihinde uygulanacak olan ilkbahar YÖKDİL için sınava giriş belgeleri erişime açıldı.