Arılar nerede bal yapar?

İçindekiler:

  1. Arılar nerede bal yapar?
  2. Arı boku neye yarar?
  3. Arı Balı nerede taşır?
  4. Arılar çiçeklerden nasıl bal yapar?
  5. Arılar çiçeklerden ne toplarlar?

Arılar nerede bal yapar?

Arılar, nektarı 'bal midesinde' topladıktan sonra bal üretimi devam eder. Yani çiçekten nektar alma işlemi yetmemektedir. Bu aşamadan sonra dışarıda nektar toplama görevini üstlenen arı, nektarı kovanın içinde çalışan arılara nakleder. Petek görevlisi bu arı, gelen bu nektarı bal mumu peteğe aktarır.

Arı boku neye yarar?

Arıcılar arasında preboli ya da arı zamkı olarak da bilinen propolis, arıların kovan içinde yer alan peteklerin sterilizasyonunu sağlamak, dışarıdan gelen böcek, mantar, bakterilere karşı kovanı korumak, bal peteklerini onarmak ve güçlendirmek için kullandığı bir üründür.

Arı Balı nerede taşır?

Ayakları ile de çiçeğin erkek organlarını tırmalayarak göğsünü ve karın altını sürter. Toz halinde olan çiçek tozları bal ile hem birbirine hem de arının göğüs ve karın altındaki tüylerine yapışır. Arı topladığı polenleri 3. çift bacağında bulanan polen sepetinde biriktirir.

Arılar çiçeklerden nasıl bal yapar?

Yediğimiz balın oluşumu, arıların çiçeklerden nektar toplamasıyla başlar. Arılar en iyi nektar kaynaklarını bulmak için olağanüstü görme ve koklama duyularını kullanırlar. Arı çiçeğin üzerine iniş yapar ve sonrasında çiçekten nektarı çekmek için hortumunu (ya da “bal dili”) kullanır.

Arılar çiçeklerden ne toplarlar?

Bal, arıların çiçeklerden topladıkları nektarı, vücutlarından salgıladıkları enzimlerle işleyerek oluşturdukları besleyici, dayanıklı ve yoğun kıvamlı değerli bir besindir(1). Arılar bu değerli besini üretmek için yüz binlerce çiçeği ziyaret etmektedir.