Kontür makyaj malzemeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kontür makyaj malzemeleri nelerdir?
  2. Bronzer ve kontür nedir?
  3. Makyaj kontür neyle yapılır?
  4. Kontur Stick nasıl kullanılır?
  5. Kontür hangi renk olmalı?
  6. Stick fondöten nasıl uygulanır?
  7. Bronzer allık Aydınlatıcı nasıl kullanılır?

Kontür makyaj malzemeleri nelerdir?

Öncelikle kontür ürünlerinin ağırlıklı olarak toz ve krem olarak ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Seçim yaparken, nasıl bir makyaj yaptığın, ne kadar kalıcılık istediğin önemli rol oynuyor. Kontür paletleri, krem kontür ürünleri, kontür pudraları ve stick formda ürünler, kontür malzemelerinin genelini oluşturuyor.

Bronzer ve kontür nedir?

Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.

Makyaj kontür neyle yapılır?

Kontür uygulamasını krem ya da pudra dokulu ürünlerle yapabilirsiniz. Açık ve koyu renk 2 çeşit stik fondötenle (Shiseido Stick Foundation SPF15) , bronzer (Nars Laguna veya Nars Matte Multiple'ın koyu renklerinden biri) ile veya cildinizden 2-3 ton koyu allıkla (Nars Contour Blush) ile yapabilirsiniz.

Kontur Stick nasıl kullanılır?

Stick kontür saç çizgisi boyunca, elmacık kemiklerine, çene kemiği altına ve alın bölgesine minik noktalar halinde uygulanabilir. Fırça yardımıyla sürdüğün tabakaları yumuşak ve dairesel hareketlerle cildine dağıtabilirsin. Yüz kontürü nedir ve ne işe yarar? Yüz kontürleme aydınlatma ve gölgelendirme işleminden oluşur.

Kontür hangi renk olmalı?

Eğer açık tenli iseniz cilt renginizin bir ton koyusu kontür için uygundur. Gölgeleme uygulamasında kırmızı ya da turuncu ağırlıklı bronzlaştırıcılardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.Örnek vermek gerekirse, Nars Laguna'yı beyaz ve açık tenliler, Casino'yu ise koyu ve esmer tenliler kontür yaparken kullanmalılar.

Stick fondöten nasıl uygulanır?

Bu uygulama fondöten üzerinde bakteri oluşumunu önler. Ancak stick fondöteni direkt olarak yüze uygulamak da mümkündür. Daha sonra makyaj süngeri ya da fırçası ile ürün ciltte yayılır. Stick fondöteni cilde uygulamak için makyaj süngerini kuru kullanmak daha doğru olacaktır.

Bronzer allık Aydınlatıcı nasıl kullanılır?

Bronzer nasıl sürülür?: Bronzer yanaklarından yukarı doğru sürülür. Yüzünü ısıtmak için bronzer kullanıyorsan yuvarlak ve büyük bronzer fırçası kullan. Fırçanın üzerindeki fazla ürünü üfle ve yanaklarına bronzerı dağıtarak uygula. Bronzerın doğal görünmesi için yuvarlak hareketlerle sürmelisin.