Bebekler kulağını niye kaşır?

İçindekiler:

  1. Bebekler kulağını niye kaşır?
  2. 3 aylık bebek neden kulağını kaşır?
  3. Bebekler sağ kulağını neden kaşır?
  4. 2 aylık bebek kulağını neden kaşır?

Bebekler kulağını niye kaşır?

Öncelikle ilk akla gelen sebep, bebekler diş çıkarma zamanlarıdır. Çünkü bebekler diş çıkarma zamanlarında bu ağrıyı kulaklarında hissedebilirler. Bunun sonucu olarak da kulaklarını kaşımaya başlarlar. Ayrıca bebeklerin kulaklarında meydana gelen iltihaplanmalar da kulak kaşıntısına neden olmaktadır.

3 aylık bebek neden kulağını kaşır?

Kulak enfeksiyonu ya da diğer adıyla orta kulak iltihabı bebeğin kulağını kaşımasına ve tırnaklamasına neden olabilir. Kulak enfeksiyonları 6 aylıktan 3 yaşına kadar olan çocuklarda oldukça yaygındır.

Bebekler sağ kulağını neden kaşır?

Dolayısıyla kulağın içinden kaynaklanan bir ağrı yüzünden de kulaklarını kaşıyor olabilirler. Fakat diş çıkarma bebeklerde kulak kaşıma sebeplerinin başında gelir. Bebeğiniz diş çıkarırken de kulaklarını kaşıyabilir, çekiştirebilir ve hatta tırmalayabilir.

2 aylık bebek kulağını neden kaşır?

Fakat diş çıkarma bebeklerde kulak kaşıma sebeplerinin başında gelir. Bebeğiniz diş çıkarırken de kulaklarını kaşıyabilir, çekiştirebilir ve hatta tırmalayabilir. Banyo sonrası kulakta sabun ya da şampuan kalması bebeğin kulaklarını kaşındırabilir.