Çoçuklarda kalp ağrısı nedenleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çoçuklarda kalp ağrısı nedenleri nelerdir?
  2. Ergenlikte gogus agrisi olur mu?
  3. Ergenlikte meme neden ağrır?
  4. Göğüs ağrısı neden olur 15 yaş?
  5. Hafif gögüs agrısı neden olur?

Çoçuklarda kalp ağrısı nedenleri nelerdir?

Çocuğumda kalp ağrısı var, ya kalbinde sorun varsa… Şah damarı darlığı, akciğer damarı darlığı, mitral kapak çökmesi, akciğer damar tansiyonu, kalp kasının aşırı gelişmesi, koroner arter problemleri ve kalp enfeksiyonları, çocuklarda görülen kalp sorunları olarak sıralanıyor.

Ergenlikte gogus agrisi olur mu?

Göğüs ağrısı yakınması sıklıkla 12-14 yaşlar arasında görülmekle birlikte, 4 yaş gibi küçük çocuklar da göğüs ağrısından yakınabilir. Çocuklarda en sık rastlanan, nedeni bilinmeyen (idiyopatik) göğüs ağrılarıdır. Kas-iskelet sistemine ait nedenler: Çocukluk yaş grubunun genel nedenlerinden biridir.

Ergenlikte meme neden ağrır?

Ergenlik dönemi veya menopoz öncesi süreçte hormon dengesizliklerinin fazla olması, buna bağlı meme ağrısı şikayetinde artışa yol açabilir. Bu anlamda genç kızlarda meme ağrısının en sık sebeplerinden biri adet düzensizliğidir.

Göğüs ağrısı neden olur 15 yaş?

Yapılan birçok araştırmaya göre, çocuklardaki göğüs ağrısının en sık üç nedeni; kostokondrit, göğüs duvarının incinmesi veya kas ağrısı ve özellikle öksürüğe yol açan solunum yolu hastalıklarıdır.

Hafif gögüs agrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.