İş güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?

İçindekiler:

  1. İş güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?
  2. B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur?
  3. Lise mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir mi?
  4. C sınıfı iş güvenliği uzmanı nasil olunur?
  5. ISG B sınıfı sınavına kimler girebilir?

İş güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?

İş sağlığı uzmanı olmak için öncelikle kanunda belirtilen lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında ise bu alanda hizmet veren ve iş sağlığı güvenliği genel müdürlüğünden ruhsat almış eğitim kurumunda bu alanda görev yapabilmek için gerekli eğitimi ve sertifikayı almak gerekmektedir.

B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur?

B sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip olmak için gerekli eğitimi almak ve Bakanlıkça yapılan sınavı geçmek gerekmektedir. B sınıfı iş güvenliği uzmanları kurumlarda çalışan kişilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Kurumlar da işletmelerinde iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır.

Lise mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir mi?

İş güvenliği uzmanı olmak için liseden mezun olmak tek başına yetmez. Liseden mezun olduktan sonra ilgili üniversite bölümlerini kazanan kişiler bu eğitim süreçlerini başarılı biçimde devam ettirdikleri taktirde profesyonel anlamda iş güvenliği uzmanı olabilirler.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı nasil olunur?

Günümüzde C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmayı isteyen kişiler mühendis, mimar ve ya teknik elemanlar olabilir ve ilgili eğitimlere katılırlar. Daha sonrasında C sınıfı iş güvenliği uzmanlığına ait olan sınavdan başarılı olanlar, C sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesini elde ederer.

ISG B sınıfı sınavına kimler girebilir?

2) İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği alanında yüksek lisans yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınavda başarılı olanlara verilir.