Limonla yoğurt çalınır mı?

İçindekiler:

  1. Limonla yoğurt çalınır mı?
  2. Limonlu yoğurt mayası nasıl yapılır?
  3. Limonlu Yoğurt nasıl yapılır?
  4. Yoğurt mayasına karbonat konur mu?

Limonla yoğurt çalınır mı?

Limonlu yoğurt yaparken ise dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Limon, asidik özelliği dolayısıyla sütü kesebilir. Dolayısıyla sütü, içinde limon kabukları ile birlikte ısıttıktan sonra iyice soğuyana kadar bekletmeniz gerekir. Limon kabuğu ile şık bir süsleme yapabilirsiniz.

Limonlu yoğurt mayası nasıl yapılır?

🥛 Limonun dışını güzelce yıkayalım, dilimleyip kavanozun içine bırakalım. Fırını hafif ısıtalım ve söndürelim, kavanozun üzerine bir tülbent gibi ince bir şey örtüp (toz girmemesi için) kavanozu fırına koyup 12 saat hiç ellemeyelim. 🥛 12 saat sonra video da ki gibi süzüp limon dan yoğurdu sıyırıp toplayalım.

Limonlu Yoğurt nasıl yapılır?

Yukarıda yazdığımız malzemelerden olan yarım adet limonun suyunu, yoğurdu ve pul biberi bir kasenin içine katıp iyice karıştıralım ve gece yatağa yatmadan yarım saat önce yiyelim. Minimum 2 hafta süresince kesintisiz olarak karışımı yemeye devam edelim. 2 Hafta sonunda vücudunuzdaki değişimi gözle göreceksiniz.

Yoğurt mayasına karbonat konur mu?

Mayamız oda ısısında olmalıdır. Bir kase içerisinde güzelce özeyip içine azcık tuz, biraz şeker ve çok az karbonat atıyoruz.