Bacak uzatma ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Bacak uzatma ameliyatı nedir?
  2. Bacak uzatma ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Boy uzatma ameliyatı kaç cm uzatır?
  4. Boy uzatma ameliyatı riskli mi?

Bacak uzatma ameliyatı nedir?

Boy uzatma ameliyatı, büyüme plakları kapanmış bireylerde genellikle tedavi amaçlı, bazen de estetik nedenlerle kol ve bacaklardaki kemiklerin uzatılması için yapılan bir ortopedik ameliyattır.

Bacak uzatma ameliyatı nasıl yapılır?

Kemiğin içerisine motorlu çivi yerleştirilerek uzaktan kumanda yöntemiyle uzatma gerçekleştirilir. Yeni oluşan kemik tamamen kaynadıktan sonra ek bir operasyonla içerideki çivi çıkarılabilir. Alt ve üst bacağa aynı anda uygulandığında 12 – 15 cm arasında uzama sağlanır.

Boy uzatma ameliyatı kaç cm uzatır?

Sıklıkla uygulanan boy uzatma teknikleri ile birlikte boyda 7-10 cm kadar uzama elde edilebilir. Bu uzama yaklaşık olarak iki ay içerisinde gerçekleşir. Uygun teknikler kullanılarak hem uyluk hem de kaval kemiğine operasyon yapılması ile birlikte hastalarda 15 santimetreye kadar boy uzaması sağlanabilir.

Boy uzatma ameliyatı riskli mi?

Kemik içerisine yerleştirilen ortopedik implantlar ile yapılan boy uzatma ameliyatında internal çiviler sebebiyle kemik enfeksiyonu riski her zaman mevcut bulunmaktadır. Bu tarz durumlarda ameliyat sonrası verilen antibiyotikler ile hastanın sağlığı olası bir enfeksiyon riskine karşı korunmaktadır.