Acı kavun yağı sinüzit nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Acı kavun yağı sinüzit nasıl kullanılır?
  2. Acı kavun bitkisi sinüzite iyi gelir mi?
  3. Acı kavun neye yarar?
  4. Acı kavun bitkisi nerede yetişir?

Acı kavun yağı sinüzit nasıl kullanılır?

Acı kavunun sinüzitin alternatif tedavisinde sıklıkla kullanılıyor. Öncelikli olarak kavunun suyu su ya da ılık süt ile karıştırılmalıdır. Suyun çok az ya da fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Avuca dökülen karışım bir kerede buruna çekilip 2- 3 saniye bekletildikten sonra bırakılmalıdır.

Acı kavun bitkisi sinüzite iyi gelir mi?

Acı kavun bitkisinin suyu buruna çekilirse sinüzite iyi gelir. Acı kavun adı verilen bitkinin suyu sinüzitleri açmak için halk arasında yaygın olarak kullanılıyor. Ancak dokuları kimyasal olarak yakan bu bitki, körlüğe kadar gidebilen riskler taşıyor.

Acı kavun neye yarar?

Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir. Saçkıran hastalığına iyi gelir. Felce, kaşıntıya, karaciğer hastalıklarına, hatta siroza, böbrek ve mesane hastalıklarına, romatizma, gut ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Kan ve safrayı inceltir, baş ağrısı ve migreni geçirir.

Acı kavun bitkisi nerede yetişir?

Viraneliklerde yetişir. Güney Avrupa ve Türkiye'de yaygındır. Meyvesi 4 - 5 cm boyunda, küçük uzun yumurta biçiminde, yeşil renkli ve üzeri pürtüklüdür. İçinde sümüksü bir sıvı, siyaha çalan koyu kahve renkli tohumları vardır.