Istanbul Sözleşmesi'nin hangi maddeleri?

İçindekiler:

  1. Istanbul Sözleşmesi'nin hangi maddeleri?
  2. Turkiye İstanbul Sözleşmesi nedir?
  3. İstanbul Sözleşmesi toplam kaç madde?
  4. İstanbul Sözleşmesi ne ise yarar?
  5. 6284 sayılı kanun yürürlükte mi?
  6. İstanbul Sözleşmesi neden karşılar?
  7. İstanbul Sözleşmesi Nedir 2021?

Istanbul Sözleşmesi'nin hangi maddeleri?

Sözleşmenin dört temel ilkesi; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir.

Turkiye İstanbul Sözleşmesi nedir?

İstanbul Sözleşmesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşıyan sözleşmedir. Sözleşme 'de İstanbul'da imzaya açıldığı için 'İstanbul Sözleşmesi' ismiyle anılıyor.

İstanbul Sözleşmesi toplam kaç madde?

12 bölüm 81 maddeden oluşuyor. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN AMACI NEDİR? - Avrupa Konseyi'nin, kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin bu yeni sözleşmesi, ciddi bir insan hakları ihlali oluşturan bu sorunu en kapsamlı şekilde ele alan bir uluslararası anlaşmadır.

İstanbul Sözleşmesi ne ise yarar?

Madde 1/1 uyarınca, Sözleşme'nin amacı, ev içi şiddetin tüm mağdurlarının ve kadına yönelik şiddet mağdurlarının korunması ve bunlara yardım edilmesi için kapsamlı bir çerçeve, politika ve önlemler tasarlamak; kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin ortadan kaldırılması için bütüncül bir yaklaşımın benimsenmesi ...

6284 sayılı kanun yürürlükte mi?

Ancak kanundaki bazı yetersizlikler sebebiyle, ilgili sivil toplum kuruluşlarının çabasıyla, 6284 sayılı kanun tarihinde oy birliğiyle TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş ve tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İstanbul Sözleşmesi neden karşılar?

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik ayrımcılığın bir türü ve insan hakkı ihlali olarak kabul ediyor. Sözleşme kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlandı.

İstanbul Sözleşmesi Nedir 2021?

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kabul edilen, uluslararası bir sözleşme özelliği taşıyor. ... Sözleşme kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyor.