Renkli lens seçimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Renkli lens seçimi nasıl yapılır?
  2. Pure Hazel ne renk?
  3. Kontakt lensler renkli olabilir mi?
  4. Renkli kontakt lensler nedir?
  5. Renkli lens takmak göze zarar verir mi?

Renkli lens seçimi nasıl yapılır?

Lens tercihi yaparken; göz renginin renk tonu, doğal görünüme sahip olması, markanın kalitesi gibi etkenlere dikkat etmeniz gerekir. Kahverengi göze hani lens gider; özellikle renk tonuna göre; mavi, yeşil, bal rengi,gri gibi tonların yakıştığını söyleyebiliriz.

Pure Hazel ne renk?

Bu seri içerisinde Freshlook Lenslerin Sterling Gray (Gümüş Gri), Brilliant Blue (Parlak Mavi), Gemstone Green (Zümrüt Yeşil), Honey (Bal), True Saphire (Gerçek Safir), Gray (Gri), Blue (Mavi), Green (Yeşil), Pure Hazel (Saf Ela), Brown (Kahve Rengi) , Amethyst (Ametist), Turquoise (Turkuaz) renkleri mevcuttur.

Kontakt lensler renkli olabilir mi?

Opak renk tonlarına sahip renkli kontakt lensler, ela, yeşil, mavi, menekşe, ametist, kahverengi ve gri dahil olmak üzere birçok farklı renkte gelir. Kostüm veya teatral kontakt lensler de opak renk tonları kategorisine girer.

Renkli kontakt lensler nedir?

Renkli lensler ise genel olarak kozmetik amaçla kullanılır. Göz rengini geçici de olsa değiştirmek isteyen kişiler farklı renklerde ve derecesiz yumuşak kontakt lensler tercih edebilirler. Renkli lensler aynı zamanda dereceli olarak da kullanılabilir.

Renkli lens takmak göze zarar verir mi?

Renkli lensler kontrolsüz kullanımda göze birçok zarar verir. Kısa süreli görme kaybından, göz kapağında aşırı çapaklanma ve gözün güneş ışığına olan hassasiyeti gibi sorunlara yol açar.