Zarar kelimesinin eş anlamlısı nedir zıt anlamlısı?

İçindekiler:

  1. Zarar kelimesinin eş anlamlısı nedir zıt anlamlısı?
  2. Kar zarar eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  3. Öncelikle nin zıt anlamlısı nedir?
  4. Derman zıt anlamlısı nedir?
  5. Derman kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Zarar kelimesinin eş anlamlısı nedir zıt anlamlısı?

Zarar kelimesinin zıt anlamlısı yarar sözcüğüdür. Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır. ... Zarar kelimesinin zıt anlamlısı fayda, yarar kelimeleridir.

Kar zarar eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Kar kelimesinin zıt anlamı olarak en kullanılan ve en bilinen zarar kelimesidir. Bu kelimenin yanı sıra ziyan ve cereme kelimeleri de karın zıt anlamlısı olarak biliniyor.

Öncelikle nin zıt anlamlısı nedir?

Önce kelimesinin zıt anlamı; sonra kelimesidir. Önce kelimesi ilk olan her şeyi ifade ederken, sonra kelimesi ise ilklerin devamını ifade eder.

Derman zıt anlamlısı nedir?

Dert kelimesinin bir de eş anlamı keder üzüntü ağrı kaygı ur hastalık sözcüğü oluşturmaktadır. Yani keder kelimesi hem tasanın hem de dermanın zıt anlamlısı olmaktadır.

Derman kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Dert Kelimesinin Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Dert kelimesinin zıt anlamı çare ve derman olarak açıklanmaktadır. Bunun yanı sıra dert kelimesinin zıt anlamını çare oluşturmaktadır. Dert kelimesinin eş anlamı da bulunmaktadır. Dert kelimesinin bir de eş anlamı keder üzüntü ağrı kaygı ur hastalık sözcüğü oluşturmaktadır.