Suda doğum istanbul'da hangi hastanelerde var?

İçindekiler:

  1. Suda doğum istanbul'da hangi hastanelerde var?
  2. Suda doğum farkı nedir?
  3. Doğum suyu nedir?
  4. Suda doğum ağrılı mı?
  5. Suda doğum yapmak acısız mı?
  6. Suda doğum acıyı azaltır mı?

Suda doğum istanbul'da hangi hastanelerde var?

Sağlık Bakanlığı'nın normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlattığı hidroterapi eşliğinde travay (suda doğum) yönteminin İstanbul'da uygulandığı tek devlet hastanesi olan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2018 yılı temmuz ayından bugüne 30 kadın çocuğunu suda doğumla dünyaya getirdi.

Suda doğum farkı nedir?

Suda doğum ünitesi olarak bilinen hidroterapi eşliğinde travay içinde doğumun gerçekleşmesindeki amaç, yalnızca anne adayını rahatlatarak normal doğum sürecini kolaylıkla atlatması değil, aynı zamanda 9 ay boyunca anne karnında su içinde kalan bebeğin dünyaya adaptasyonunu da kolaylaştırmaktır.

Doğum suyu nedir?

Doğum sırasında yırtılması beklenen amniyon kesesindeki zarların, erken dönemde yırtılmaya başlaması sonucunda akan amniyon sıvısı 'suyun gelmesi' olayıdır. Anne adaylarının su olarak gördüğü şey, aslında amniyon sıvısıdır.

Suda doğum ağrılı mı?

Suda doğumda anne adayı daha az doğum ağrısı çeker. Fakat suda doğum daha çok ikinci ve üçüncü doğumlarda tercih edilmelidir. Bunun sebebi de şudur ilk doğumda bebeğin daha kolay çıkması için annenin cildine epizyotomi dediğimiz kesikler atılabilir. Bu durum sulu bir ortamda daha zor olacaktır.

Suda doğum yapmak acısız mı?

-Suda doğum, doğum kanalının doğum sırasında açık olmasından dolayı enfeksiyon risklerini de beraberinde getirir. -Suda doğum, epiduralin sağladığı derecede acısız bir doğum vaad etmez.

Suda doğum acıyı azaltır mı?

Suda doğum yapanların suni sancı dışında diğer medikal müdahalelere de daha az ihtiyaç duyduğu bilinir. Bebeğin çıkış yaptığı doğum kanalının yumuşamasını sağlar ve böylece doğum kanalının esnekliği artarak doğumun kolay bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmış olur. Duyulan acı miktarı azalır.