Nar hangi mevsimde budanır?

İçindekiler:

  1. Nar hangi mevsimde budanır?
  2. Nar ağacı bakımı nasıl yapılır?
  3. Nara ne zaman su verilir?
  4. Yaz budaması hangi ayda yapılır?

Nar hangi mevsimde budanır?

Nar ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Nar ağacı bakımı nasıl yapılır?

Latince ismi 'Punica Granatum' olan nar ağaçları iklim ve toprak isteği bakımında seçici değildir. Sıcak ve bol güneş alan yerlerde hızlı gelişme göstermektedir. Kış mevsimin çok soğuk geçtiği yerlerde bitki fizyolojik olarak etkilenir. Böyle bir ortamda mutlaka bitki soğuk koruyucu kılıflarla sarılmalıdır.

Nara ne zaman su verilir?

Özellikle odun gözlerinin sürmesi, çiçek tomurcuklarının görünmeye başlaması ve meyve gelişmesi döneminde bol miktarda sulanmalıdır. Meyve olgunlaştığında, derimden 10-15 gün önce sulama kesilmelidir.

Yaz budaması hangi ayda yapılır?

Ağaçları yılın her mevsiminde istediğimiz gibi budayamayız. Özellikle yapraklı ağaçlar yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tarih vermek gerekirse yurdumuz da budama için en uygun zaman 15 Kasım – 15 Mart tarihleri arasındadır. Budamanın zamanlaması gerçekten çok önemlidir.