Egede yetişen bitkiler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Egede yetişen bitkiler nelerdir?
  2. Akdeniz bölgesinde ne yetişiyor?
  3. Ege otu nedir?
  4. Ege otları hangileri?

Egede yetişen bitkiler nelerdir?

Menderes ve Gediz Ovalarında üretilen pamuk, ülkemizde üretilen tüm pamuk üretiminin B'sini karşılamaktadır. Bölgede üretilen diğer ürünlerin belli başlıcaları arasında; pirinç, haşhaş, ayçiçeği ile çeşitli turunçgiller ve baklagiller yer almaktadır.

Akdeniz bölgesinde ne yetişiyor?

Altıntop, turunç, avokado, yenidünya üretiminin tamamı, portakal üretiminin ’' si, limon,domates ve keçiboynuzu üretiminin % 95' i, mandalina üretiminin b' si, Trabzon hurmasının p'i, incir üretiminin ' u, zeytin üretiminin ' si bu yöreden karşılanmaktadır.

Ege otu nedir?

Ege mutfağı otlarıyla meşhurdur. Arapsaçı, şevketi bostan, radika, ısırgan, turp otu, cibez, kuzukulağı bölgede en çok tüketilen bitkiler arasındadır. Günümüzde artık bu otlara, büyükşehirlerdeki organik pazarlarda da rastlamak mümkün. Bu otları farklı şekilde tüketebilirsiniz.

Ege otları hangileri?

Turp otu, Kök Turp Otu, Filiz Turp Otu, Tatlı Hardal, Kedirgen (Tilki Kuyruğu), Arapsaçı, Gelincik, Ebegümeci, Hindiba, İğnelik, Isırgan Otu, Kuzukulağı, Kekik, Kantaron, Biberiye ve Mercan Köşkü bunlardan yalnızca bazıları. Ege'de yetişen enfes otlardan biridir.