Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası nedir?
  2. Vergi kabahatleri ve suçları hangi kanunda düzenlenmiştir?
  3. Vergi kabahatleri ve suçları nelerdir?
  4. Vergi ziyaı Kabahatine yol açan hangi tür fiiler?
  5. Kanunda belirtilen vergi suçları nelerdir?

Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası nedir?

Vergi ziyaı cezası, vergi mükellefinin eylemine bağlı ve verginin zamanında tahakkuk ettirilmemesi ile ilgili bir cezadır. ... Ayrıca beyannamenin kanuni süresinden sonra mükellef tarafından kendiliğinden verilmiş olması halinde bu ceza yüzde elli indirimli olarak uygulanır.

Vergi kabahatleri ve suçları hangi kanunda düzenlenmiştir?

VERGİ KABAHATLERİ 8 Suçlar için temel kanun 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu (RG: 12.10.2004-25611), kabahatler için ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu' dur (RG: 31.03.2005-25772).

Vergi kabahatleri ve suçları nelerdir?

Vergi kabahati; vergi yükümlülerinin, sorumlularının ya da vergiye taraf olan, yargı kararına ihtiyaç göstermeksizin, idari para cezasıyla cezalandırılan, vergi kanunlarında öngörülen yükümlülüklere aykırı fiilleridir.

Vergi ziyaı Kabahatine yol açan hangi tür fiiler?

Vergi Usul Kanununa göre vergi ziyaı suçuna neden olan ikinci tür fiiller, şahsi ve medeni haller veya aile durumu hakkında gerçeğe aykırı beyanlar ile veya diğer suretlerle verginin noksan tahakkuk ettirilmesine veya haksız yere geri verilmesine sebebiyet vermektir (VUK Md.341), şeklinde tanımlanmıştır.

Kanunda belirtilen vergi suçları nelerdir?

Başlıca vergi suçları, usulsüzlük, vergi ziyaı ve kaçakçılık cezalarıdır. Usulsüzlük cezaları ile yasaya aykırı uygulamalar cezalandırılmaktadır. Ancak usulsüzlük devletin vergi kaybına yol açıyorsa vergi ziyaı cezası uygulanacaktır. Vergi kaçakçılığının tespit edildiği hallerde, bu Kanun temelinde kovuşturulmaktadır.