Mavi kantaron yağı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mavi kantaron yağı nasıl yapılır?
  2. Kuru kantaron çiçeğinden yağı nasıl yapılır?
  3. Mavi kantaron kantaron çiçeği ne işe yarar?
  4. Kırmızı Kantaron var mıdır?
  5. Kurutulmuş Sarı Kantarondan yağ yapılır mı?

Mavi kantaron yağı nasıl yapılır?

Mavi kantaron yağı, en basit şekli ile, kurutulmuş kantaron çiçeklerinin zeytinyağında uzun süre bekletilip süzülmesi yani infüzyon yolu ile elde edilir. Ayrıca akne, sivilce, cilt döküntüleri gibi problemler için mavi kantaronun kurutulmuş çiçekleri ile yüze buhar banyosu tavsiye edilir.

Kuru kantaron çiçeğinden yağı nasıl yapılır?

Kantaron yağı yapmak için aldığınız çiçekleri öncelikle iyice yıkayıp kurutun. Ardından çiçekleri elinizle sapından koparıp kavanoza alın. Çiçekleri ayırırken makas, bıçak gibi metal aletler kullanmamaya dikkat edin. Bütün çiçekleri kavanoza aktardıktan sonra üzerini saf zeytinyağı ile tamamlayın.

Mavi kantaron kantaron çiçeği ne işe yarar?

Mavi kantaron yağı cilde nem desteği sağlarken, yağ dengesinin de kontrol altına alınmasına yardımcı olabiliyor. Cilt görünümünün yenilenmesine yardımcı olabiliyor. Kısacası mavi kantaron yağı cildini arındırmaya, güçlendirmeye ve beslemeye yardımcı olabiliyor.

Kırmızı Kantaron var mıdır?

Kantaron 8 ile 50 milimetre arasında yer alan sarı ve kırmızı renkteki bitkilerdir. Kırmızı kantaron tazeyken yağı elde edilirken sarı kantaron yağı kantaron otunun çiçekleri yaz aylarında toplanıp kurutularak işlenir.

Kurutulmuş Sarı Kantarondan yağ yapılır mı?

Sarı kantaron yağı, bitkinin kurutulmuş sarı çiçeklerinden buharla damıtma yoluyla elde edilir. Kırmızı kantaron yağı ise taze çiçekleri toplanarak evde kolayca üretilebilir.