3 aylık bebeğin burun tıkanıklığı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. 3 aylık bebeğin burun tıkanıklığı nasıl geçer?
  2. Bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltı nasıl geçer?
  3. Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl temizlenir?
  4. Bebeklerde geniz akıntısı için ne yapmalıyız?

3 aylık bebeğin burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Burun Tıkanıklığına İyi Gelen Şeyler - Tuzlu su bebeklerdeki burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği göstermektedir. - Burun spreyleri ile bebeklerin burun içerisindeki tıkanıklığa sebep olan mukus dışarı atılır. - Buhar bebeklerin burnu tıkayan mukusun gevşemesine yardımcı olur.

Bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltı nasıl geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltının geçmesi adına en çok bilinen, uygulanan yöntem; tuzlu sudur. Bebeklerde yeterli mukoza sıvısı yeterli seviyede salgılanmadığından çok fazla kurur. Bebeklerde burun içerisinde basınç oluşturacak güdü olmadığından kuruluk, tuzlu suyla giderilebilir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl temizlenir?

Bebeklerde burun temizliği en rahat banyo sonrası yapılır. Banyo sırasında bebeğin burun içerisine giren su, burun içindeki mukus kalıntılarını yumuşatarak bebeğin burnundan atılmasına yardımcı olur. Banyo sonrası bu kirler yumuşak bir kağıt mendil, kulak çöpü, tülbent veya burun aspiratörleri yardımıyla alınabilir.

Bebeklerde geniz akıntısı için ne yapmalıyız?

Bebeklerde geniz akıntısının önlenmesini sağlayacak bir diğer yöntem ise okaliptüs yağı olmaktadır. Bu yağı sıcak suyun içerisine damlatarak bebeklerin olduğu ortamlara konulmalıdır. Soğuk buhar üfleyen buhar makineleri kullanmakta bebeklerin hava yollarının açılmasını sağlayan bir diğer yöntem olmaktadır.