Ağır Ceza Mahkemesi kaç yıldan başlar?

İçindekiler:

  1. Ağır Ceza Mahkemesi kaç yıldan başlar?
  2. Ağır Ceza Mahkemesi görevleri nelerdir?
  3. Tutukluluk süresi ne kadardır?
  4. 4 ağır ceza mahkemesinde kimler yargılanır?
  5. Tutukluluğa itiraz dilekçesi ne zaman sonuçlanır?

Ağır Ceza Mahkemesi kaç yıldan başlar?

Ağır ceza mahkemesi nedir diye sorulduğu zaman; kural olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve kanuni ceza üst sınırı 10 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarla ilgili dava ve işlere bu mahkemeler bakar.

Ağır Ceza Mahkemesi görevleri nelerdir?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve on yıldan fazla hapis cezalarını gerektiren suçlarla(Cinsel istismar, cinsel saldırı, uyuşturucu mal imal ve ticareti vb) ilgili dava ve işlere bakmakla ağır ceza mahkemeleri görevlidir.

Tutukluluk süresi ne kadardır?

Tutukluluk, bir koruma tedbiri olup tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde en çok bir yıldır. Bununla birlikte bu bir yıllık süre, zorunlu hallerde gerekçeleri de gösterilmek suretiyle altı ay daha uzatılabilir.

4 ağır ceza mahkemesinde kimler yargılanır?

Bunlar özellikle 10 yıldan fazla olan hapis cezalarını gerektiren suçları kapsamaktadır. Müebbet ve ağır müebbet gerektiren suçların davalarına bakmaktadır. Bununla birlikte yağma, resmi belgede sahtecilik, hileli iflas suçları, nitelikli dolandırıcılık, irtikâp suçlarının davalarına bakar.

Tutukluluğa itiraz dilekçesi ne zaman sonuçlanır?

Tutuklama kararına itiraz üzerine, tutuklama kararını veren hakimlik veya mahkeme, kendi verdiği tutuklama kararının 3 gün içinde değiştirmezse, yani tutukluluğun devam etmesi gerektiği kanaatindeyse itiraz dilekçesinin kendisine verildiği tarihinden itibaren üçüncü günün sonunda itirazı incelemeye yetkili merciiye ...