Kolot peyniri ile ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolot peyniri ile ne yapılır?
  2. Sıvı yağ ile mıhlama olur mu?
  3. Muhlama kelimesinin anlamı nedir?
  4. Mıhlama nereden gelir?
  5. Diyette mıhlama yenir mi?

Kolot peyniri ile ne yapılır?

Kolot Peyniri Nasıl Tüketilir? Soğuk tüketildiğinde yoğun bir aroma vermeyen kolot peynirini genellikle eriterek sıcak halde tüketmeniz önerilmektedir. Kolot peynirini dilerseniz tereyağı ile tavada eriterek dilerseniz dilimleyerek ya da rendeleyerek sıcak yemeklerinizin içine ilave ederek de tüketebilirsiniz.

Sıvı yağ ile mıhlama olur mu?

İsterseniz peynirsiz kuymak da yapabilirsiniz peynir atmayıp. Trabzon kuymağı malzemeleri: 2 yemek kaşığının aldığı kadar sıvı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı çok dolu tereyağı

Muhlama kelimesinin anlamı nedir?

1. Tereyağında pişirilen mısır ununa çökelek veya peynir konularak yapılan yemek. 2. Soğan, kıyma, pastırma, pazı veya ıspanak üstüne yumurta kırılarak yapılan yemeklerin ortak adı, mıkla.

Mıhlama nereden gelir?

Kuymak, Samsun'dan Ardahan'a yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat, Amasya ve Erzurumun Oltu ve İspir ilçerinde yaygın olan, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir.

Diyette mıhlama yenir mi?

1 Porsiyon (Orta) yani 120 gramlık mıhlama (kuymak) 489 kalori bulunmaktadır. Kuymak Diyette Yenir mi? Kuymak yüksek kalorili besinler arasında yer alır. Bu nedenle diyet yapanlar için çok uygun bir besin değildir.