İşten ayrılış kodu 3 ne demek?

İçindekiler:

  1. İşten ayrılış kodu 3 ne demek?
  2. İşten ayrılış kodu 4 ne demek?
  3. İşten çıkış kodları 25 ne demek?
  4. Işçi tarafından zorunlu nedenle fesih nedir?
  5. SGK Kod 25 ne demek?
  6. İşçi tarafından haklı fesih nasıl yapılır?
  7. İşçi yönünden haklı nedenle fesih hakkı veren hallerden sağlık sebepleri nelerdir?

İşten ayrılış kodu 3 ne demek?

3 - Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa) : İşçi - işveren arasındaki sözleşme belirsiz süreli ise ve işçi tarafından sona erdirilmişse bu kod seçilecektir.

İşten ayrılış kodu 4 ne demek?

4 Numaralı Kod – Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebep Bildirilmeden Feshi; Belirsiz süreli iş sözleşmesi işveren tarafından feshediliyor ve haklı bir neden bildirilmiyorsa bu kod seçilecektir.

İşten çıkış kodları 25 ne demek?

25- İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih: İş sözleşmesi işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı sebebiyle işçi tarafından feshediliyorsa (4857/24/II), bu kod seçilecektir.

Işçi tarafından zorunlu nedenle fesih nedir?

İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı 4857 sayılı İş Kanunun 24.maddesi ile düzenlenmiştir. Anılan madde hükümleri, “sağlık sebepleri”, “Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” ve “ Zorlayıcı sebepler” başlığı altında sıralanmıştır.

SGK Kod 25 ne demek?

Bir de SGK'nın ve patronların hiç sözünü etmedikleri bir başka işten çıkış kodu var, Kod-25. İş Kanunu'nun 24-II'nci maddesi bu. Kod-29'un tersi. Yani “işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan halleri” nedeniyle işçinin işten tazminatını alarak ayrılması.

İşçi tarafından haklı fesih nasıl yapılır?

İş Kanunu'nun 19. maddesinin 1. bendinde işverenin bu hakkı kullanması bir kurala bağlanmıştır. Buna göre işveren, fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açıkça ve kesin bir şekilde belirtmekle yükümlüdür. Sözleşmeyi fesheden taraf, fesih amacı ile bildirmiş olduğu nedene bağlanır.

İşçi yönünden haklı nedenle fesih hakkı veren hallerden sağlık sebepleri nelerdir?

Sağlık Sebepleri
  • İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
  • İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.