Anadolu imam hatip lisesinden tıp kazanılır mı?

İçindekiler:

  1. Anadolu imam hatip lisesinden tıp kazanılır mı?
  2. İmam hatip mezunları ek puan hangi bölümlere?
  3. Imam hatip lisesinde Polis Olunur mu?
  4. Imam hatip lise bölümü nedir?
  5. Sağlık meslek lisesi mezunlarına ek puan veriliyor mu?

Anadolu imam hatip lisesinden tıp kazanılır mı?

Yüksek taban puanda kalan Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir bölümü tıp fakültesini kazanmaktadır. ... Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre yüksek puanda kalan Anadolu İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrenciler, üniversiteye yerleştirme sınavında da başarılı olmaktadır.

İmam hatip mezunları ek puan hangi bölümlere?

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı, anadolu imam hatip lisesi programı, açıköğretim lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları ise Arap dili ve edebiyatı, dini bilimler, ilahiyat, İslam ve din bilimleri, İslam ...

Imam hatip lisesinde Polis Olunur mu?

Bazı meslek lisesi mezunlarının polis meslek yüksekokulları ile polis akademisine girmesini engelleyen düzenleme, Anayasa Mahkemesi'nden de onay aldı. Böylece İHL mezunları artık polis de olamayacak.

Imam hatip lise bölümü nedir?

İmam hatip lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de resmî kuruluş, amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan orta öğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir. ... Fen dersleri, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı gibi derslerin ders saatlerive müfredatı diğer Anadolu Liseleri ile aynıdır.

Sağlık meslek lisesi mezunlarına ek puan veriliyor mu?

Meslek liselerinin Sağlık Hizmetleri alanından mezun olanlar, “Yükseköğretim Kurumları Sınavında” (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna ek puanları ile yerleşebileceklerdir.