Ek tercihlerde puan ne kadar düşer?

İçindekiler:

  1. Ek tercihlerde puan ne kadar düşer?
  2. Ek yerleştirmede okul birinciliği kontenjanı var mı?
  3. 2021-YKS ek tercih NE ZAMAN acıklanacak?
  4. Ankara Medipol tercih indirimi nedir?

Ek tercihlerde puan ne kadar düşer?

YKS ek 2. tercihler bu yıl ile sınırlı olmak üzere, baraj 140 puana çekilerek yapılacak. İkinci ek yerleştirme işlemleri için yol haritası geçtiğimiz haftalarda YÖK tarafından açıklandı. Ek tercih döneminin ardından ikinci ek tercih dönemine geçilecek. Baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak.

Ek yerleştirmede okul birinciliği kontenjanı var mı?

Okul birincileri sadece mezun olduğu yıl bu hakkı kullanır. Okul Birinciliği Kontenjanı (OBK) sadece devlet üniversitelerinde uygulanır. Okul Birinciliği Kontenjanı Ek yerleştirme de uygulanmaz. ... Önlisans bölümlerinde de YGS Kontenjanına bağlı olarak okul birinciliği kontenjanı vardır.

2021-YKS ek tercih NE ZAMAN acıklanacak?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 01 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Ankara Medipol tercih indirimi nedir?

Ücretli kontenjanı bulunan Tıp Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce Programları, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce Programları, Diş Hekimliği Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce Programının ücretli kontenjanına yerleşenlere kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %50 tercih indirimi ...