Hayat Bilgisi dersi kaçıncı sınıfa kadar?

İçindekiler:

  1. Hayat Bilgisi dersi kaçıncı sınıfa kadar?
  2. Hayat Bilgisi dersinin kapsamı nedir?
  3. Hayat Bilgisi dersinin amacı nedir?
  4. Lisede kaç tane ders vardır?

Hayat Bilgisi dersi kaçıncı sınıfa kadar?

Hayat bilgisi dersi sadece ikinci sınıfın müfredatında yer alıyor. Üçüncü sınıftan kaldırılmış. Birçok konunun kalktığı, müfredatın yaşamla ilişkisinin kurulduğu iddia ediliyor.

Hayat Bilgisi dersinin kapsamı nedir?

1. sınıflarda “Hayat Bilgisidersinin amacı; temel yaşam becerilerine sahip, kendini tanıyan, sağlıklı ve güvenli bir yaşam süren, doğaya ve çevreye duyarlı, evrensel sorunları önemseyen ve çözüm arayışına giren, çözümlerinde barışçıl bir yol tercih eden, araştıran, özgüveni yüksek, çevresi ve kendisiyle barışık, ...

Hayat Bilgisi dersinin amacı nedir?

Güven (2016) Hayat Bilgisi dersinin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda okutulan bir ders olduğunu belirtmekte- dir. Dersin temel amacı, öğrencilere hayata ilişkin temel beceriler ve değerler kazandırarak onların kişisel ve sosyal gelişimlerine ve kendini gerçekleştirme- lerine katkı sağlamaktır.

Lisede kaç tane ders vardır?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15'e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20'ye ulaşıyor.