Normal doğum sonrası ilk muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Normal doğum sonrası ilk muayenesi nasıl yapılır?
  2. Bebek hangi durumlarda doktora gidilmeli?
  3. Doğum sonrası muayene için nereye gidilir?
  4. Gebelikte hangi durumlarda hastaneye gidilmeli?
  5. Yeni doğan bebeğin hangi kontrolü ne zaman yapılır?
  6. Normal doğum dikişleri nasıl geçer?
  7. Yenidoğan muayenesinde nelere bakılır?

Normal doğum sonrası ilk muayenesi nasıl yapılır?

Doğum Sonrası Vücudun Muayenesi Pelvik ve meme muayenesi yapılır. Pelvik muayenede, rahmin gebelik öncesi boyutlarına yani armut büyüklüğüne yakın olup olmadığı incelenir. Meme üzerinde ise iltihap, süt kanallarında tıkanma ya da topaklanma gibi bir rahatsızlıkların varlığı kontrol edilir.

Bebek hangi durumlarda doktora gidilmeli?

Ateşin eşlik etmesi, hırıltının arttığının görülmesi, solunum kaslarında içe doğru çekilmeler görülmesi ve solunum hızının arttığının fark edilmesi durumunda en kısa sürede çocuk doktoruna gidilmelidir.

Doğum sonrası muayene için nereye gidilir?

Jinekolog, kadın hastalıkları ve doğum uzmanıdır. Bir kadın doğum uzmanı; hamilelik, doğum ve puerperium olarak bilinen doğumdan hemen sonraki zamanın yönetiminde uzmandır.

Gebelikte hangi durumlarda hastaneye gidilmeli?

Gebelik ilerledikçe hareket etme sıklığı ve şiddeti azalır. Ama yine de her bebeğin kendine özgü hareket düzeni olmalıdır. Son üç ay içinde bulantı ve kusma ile birlikte baş ağrısı ve tansiyon yüksekliği varsa mutlaka acile gitmelisiniz. Tansiyonun 140-90 mmhg değerinin altında olması gereklidir.

Yeni doğan bebeğin hangi kontrolü ne zaman yapılır?

Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin ilk muayenesi yapılır. Bundan sonra da yani eve gönderildikten sonra da ilk kontroller başlar. Doğum sonrası kontrol gerçekleştikten sonra bebeğiniz doktorunu 1-2 hafta sonra görecektir. Bebeğin genel sağlık durumu kontrolü için bu doktor ziyareti çok önemlidir.

Normal doğum dikişleri nasıl geçer?

Normal doğum dikişlerinin iyileşme süreci genellikle anne adayının cilt derisine bağlıdır. Ancak normal doğum dikişleri genel olarak bir hafta içerisinde iyileşir. Bu süre anne adayının cilt derisine göre uzayabilir ya da kısalabilir.

Yenidoğan muayenesinde nelere bakılır?

Ağlayıp ağlamadığı, solunumunun olup olmadığı, ilk değerlendirilen parametrelerdir. Aynı zamanda bu amaçla bebeğin kas tonusu, kalp atımının varlığı ve hızı, ağrılı uyaranlara verdiği cevap (refleks yanıt), cilt rengi, solunum varlığı ve hızına bakılır.