Nar çekirdeğinden fide olur mu?

İçindekiler:

  1. Nar çekirdeğinden fide olur mu?
  2. Nar tohumu ne zaman ekilir?
  3. Nar tanesi ekilir mi?
  4. Iyi bir nar ağacı nasıl yetiştirilir?
  5. Kudret Narı ne zaman nasıl ekilir?
  6. Nar ağacı ne zaman sulanmalı?

Nar çekirdeğinden fide olur mu?

Nar bitkisini fideden yetiştirmeniz çekirdekten yetiştirmeye göre çok daha hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bitki yetiştirmek için seçeceğiniz tohum ya da fidelerin mutlaka verimli (meyve alınabilecek) tohumlar/fideler olduğundan emin olmalısınız.

Nar tohumu ne zaman ekilir?

Çekirdekten nar yetiştrebilirsiniz. Nar fidanları sonbaharda yaprak dökümünden başlayarak kış ayları boyunca ve erken ilkbaharda dikilebilmektedir. Kışları çok soğuk geçmeyen bölgelerde sonbahar dikimi daha uygundur.

Nar tanesi ekilir mi?

Nar fidanı nasıl dikilir sorusuna şu şekilde yanıt vermek daha doğru olacaktır; Nar fidanı toprağa direkt olarak dikilemez. ... Bu köklendirme fidanı kök salma işlemi gerçekleşene kadar su dolu bir kapta ya da ufak bir saksıda bekleterek gerçekleştirilebilir.

Iyi bir nar ağacı nasıl yetiştirilir?

Nar Ağaçları nasıl yetişir? Derin, tınlı, geçirgen, hafif alkali ve organik gübre bakımından zengin olan topraklarda daha iyi yetişir ve ürün alımı da artar. Hafif rüzgarların estiği yerleri seven nar ağaçları; meyva döneminde sulanmayı düzenli periyotlarda yapılmasını ister.

Kudret Narı ne zaman nasıl ekilir?

Kudret narı tohumu özellikle şubat aylarında ekimi yapılmaktadır.

Nar ağacı ne zaman sulanmalı?

Meyve olgunlaştığında, hasattan 15 gün önce sulama kesilmelidir. Özellikle ilk yıllarda bitkinin kuvvetli kök oluşumu sağlam bir taç yapısı için sulama işlemi aksatılmamalıdır. İlkbahar yağışlarının sona ermesinden başlayarak, sonbahar yağışlarına kadar düzenli bir şekilde az az ve sık sık sulama yapılmalıdır.