Nergis çiçeği en çok nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Nergis çiçeği en çok nerede yetişir?
  2. Nergis bitkisi nerede yetişir?
  3. Nergis tohumu nasil ekilir?
  4. Nergisler ne zaman çıkar?
  5. Nergis ekimi ne zaman?
  6. Nergis hangi iklim?
  7. Nergis tohumu ne zaman dikilir?
  8. Fulya çiçeği ne zaman açar?

Nergis çiçeği en çok nerede yetişir?

Bir Akdeniz uzantısı olan Japonya da dahil bütün Akdeniz kıyılarında yetişebilir. Nergis tarımı Avrupa, Amerika, Kuzey Afrika ülkelerinde yapılmaktadır. Ülkemizde Ege bölgesinin özellikle Karaburun yöresinde yetiştirilmektedir.

Nergis bitkisi nerede yetişir?

Nergis koyu sarı renklidir. Ana vatanı Çeşme'dir. Karaburun ve Mordoğan'da da yetişir. Türkiye'nin iklimi nergisin yetişmesine elverişli olduğu için hemen hemen her yerde yetişir.

Nergis tohumu nasil ekilir?

Uygun saksı seçildikten sonra saksı torf ve toprak karışımı ile ağzında 4 cm'lik boşluk kalacak şekilde doldurulur. Daha sonra çivi vb. gibi bir araçla tohumun yaklaşık 2-3 katı gibi bir derinlikte çukurlar açılır. Açılan çukurlara tohumlar yerleştirilir ve üzeri kapatılır.

Nergisler ne zaman çıkar?

Nergis çiçeği hangi mevsimde açar? Soğanlı bitkilerin çoğu gibi kış mevsimini toprak altında geçiren nergis de sıcaklığa bağlı olarak erken bahar ve ilkbahar dönemlerinde, Şubat- Mart aylarında çiçeklenir. Ama sonbaharda çiçek açan türleri de bulunur.

Nergis ekimi ne zaman?

Nergis tohum olarak değil soğandan dikilerek üretilir. Kasım ayından, ocak sonuna kadar olan dönem nergis soğanı ekimi için en uygun zamandır.

Nergis hangi iklim?

Dünyada Avrupa, Amerika, Kuzey Afrika ülkelerinde tarımı yapılmaktadır. Yurdumuzda Ege Bölgesinde özellikle Karaburun yöresinde yetiştirilmektedir. Nergisler Akdeniz koşullarında en iyi gelişim göstermekle beraber kışı soğan olarak toprak altında geçirdiklerinden soğuklara oldukça dayanıklıdır.

Nergis tohumu ne zaman dikilir?

Kasım ayından, ocak sonuna kadar olan dönem nergis soğanı ekimi için en uygun zamandır.

Fulya çiçeği ne zaman açar?

Fulya çiçeği ne Ağustos ayından Kasım ayına kadar nergis soğanları ekimi gerçekleştirilir. Mart ayında çiçeği açar. Organik maddeler bakımından zengin olan nemli, kumlu toprakları sever.