Evli kadın yetim aylığı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Evli kadın yetim aylığı alabilir mi?
  2. Çeyiz parasi ne kadar surede yatar?
  3. Baba maaşı evliyken alınır mı?
  4. Evli bir kadın ölen babasının maaşını alabilir mi?
  5. E devletten çeyiz parasına nasıl bakılır?
  6. Çalışan bayan çeyiz parası alabilir mi?

Evli kadın yetim aylığı alabilir mi?

* Babanız ya da annenizi kaybettiğinizde evliyseniz, ancak sonra işler kötü gitti ve ayrıldıysanız, boşandıktan sonra yetim aylığına hak kazanıyorsunuz. * Erkek yetimler 18 yaşına kadar, öğrenci iseler 20, yüksek öğrenim görüyorlarsa 25 yaşına kadar aylık alabiliyor.

Çeyiz parasi ne kadar surede yatar?

Çeyiz parasının ödenme süresi emekli sandığı için başvurunun ardından ortalama 3 ile 4 ay içerisinde yapılır, bu süre hakkında kesin bir bilgi bulunmaz. Yetim aylığı alan kadınlar için emekli sandığı çeyiz parası ödemesi Ankara'da yapılır ve başvuru yapan herkes ödemesini tek bir noktadan alabilir.

Baba maaşı evliyken alınır mı?

Cevap: Annenizin eşi (babanız) Emekli Sandığı, babası (dedeniz) Bağ-Kur emeklisi olduğundan, annenize babasından da aylık bağlanır. Diğer bir deyişle, anneniz hem eşinden hem babasından aylık alabilir.

Evli bir kadın ölen babasının maaşını alabilir mi?

Anneniz 2019 yılında babanızın vefatı ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre anne ve babasından ölüm aylığına hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun'a göre, hem eşinden hem de ana ve/veya babasından ölüm aylığına hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/veya babasından ...

E devletten çeyiz parasına nasıl bakılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÇEYİZ PARASI SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. E-hizmetler listesinden ya da kurumlar menüsü üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılabilecek işlemler arasından Şahıs Ödemeleri Sorgulama butonuna tıklanmalıdır.

Çalışan bayan çeyiz parası alabilir mi?

SGK sigortalıları yönünden 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun Ek 12'nci maddesi uyarınca; Sigortalının ölümünden dolayı aylık ve gelir almakta olan hak sahibi kız çocuklarına evlenmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere aylık veya gelirlerinin iki yıllık tutarı evlenme yardımı olarak verilir.