Atabarı ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Atabarı ne demek TDK?
  2. Grup nasil yazilir TDK?
  3. Tren hangi dil?
  4. Trendin Türkçe karşılığı nedir?
  5. Versiyonun Türkçe karşılığı nedir?
  6. Izolasyon kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  7. Yalıtım Nedir TDK?
  8. Tren hangi alanda kullanılır?
  9. Maaş Türkçe mi?
  10. Buharlı lokomotif kim tarafından icat edilmiştir?

Atabarı ne demek TDK?

Atabarı, Artvin halk oyunlarından bar türü bir oyun. Atabarı, eskiden “Artvin barı” adıyla bilinirdi. Artvin barı adı, 1936'da Artvin barı (Atabarı) olarak değiştirildi ve yeni adı eski adını unutturduğu gibi, bu oyun Atabarı adıyla zaman içerisinde ilin simgelerinden biri durumuna geldi.

Grup nasil yazilir TDK?

Ancak sözlük kaynakların tamamı için kelimenin doğru yazımı grup olarak yer almaktadır. Ek alması durumunda kelime, karıştırılan şekliyle değişse dahi doğru yazım 'grup' olmaktadır. Grup kelimesine ilişkin doğru yazımı destekleyen örnek cümlelerse; - Bir araya gelen erkek grubu, görevini tamamlamaya hazır.

Tren hangi dil?

Fransızca sözcük İngilizce train "dizi, kuyruk, çekilerek götürülen şey, katar, demiryolu katarı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İngilizce to train "sürüklemek" fiilinden türetilmiştir.

Trendin Türkçe karşılığı nedir?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, 'eğilim' karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.

Versiyonun Türkçe karşılığı nedir?

Cevap: Versiyon kelimesinin Türkçe karşılığı "sürüm"dür. Versiyon sözcüğü Fransızca kökenlidir. ... Versiyon sözcüğü diğer sözcüklere göre dilimizin içine daha çok yerleşmiştir.

Izolasyon kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

>>İzolasyon kelimesinin türkçe karşılığı yalıtım demektir. ... Binayı ve içerisindeki varlıkları ses, su, nem, sıcak ve soğuğa karşı korumak için alınan önlemlere yalıtım denir.

Yalıtım Nedir TDK?

yalıtım. a. fiz. 1. Elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için iletkeni kauçuk, lastik, porselen vb. ile kaplama, yalıtma, tecrit, izolasyon. 2.

Tren hangi alanda kullanılır?

Trenlerin kullanım alanları

  • Yolcu taşımacılığı
  • Yük taşımacılığı
  • Kar temizleme veya yol açma.

Maaş Türkçe mi?

Türkçeye aynı anlamdaki Arapça "maˁāş" (معاش) sözcüğünden geçmiştir.

Buharlı lokomotif kim tarafından icat edilmiştir?

George Stephenson