Idare ne demek kısaca?

İçindekiler:

  1. Idare ne demek kısaca?
  2. Idare hukukunun amacı nedir?
  3. Idari işlem ne demek?
  4. Idare ne demek okul?
  5. Eski dilde idare ne demek?
  6. Diplomasi özellik nedir?

Idare ne demek kısaca?

TANIM: Genel anlamda idare, belli bir amacın gerçekleştirilmesi için kurulan örgüt veya bu amaca ulaşmak için yürütülen plânlı insan faaliyeti demektir. Bu anlamda idare, hem bir örgütü, hem de bu örgütün faaliyetlerini ifade eder. İdare olgusu beşeri faaliyetin her alanında görülür.

Idare hukukunun amacı nedir?

İdare hukuku, temeli anayasada belirlenen, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin kurallar öngören, kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklar ile bireye tanınan hak ve hürriyetlerin dengelenmesini sağlayan hukuk dalıdır.

Idari işlem ne demek?

İdari işlem, yetkili makamın tek yanlı irade açıklaması ile yaptığı bir işlemdir. İşlemin muhatabının rızasının alınması gerekmez ve mu- hatabın rızasına bağlı olmaksızın hukuki sonuç doğurur.

Idare ne demek okul?

okul idaresi ne demek? Okul müdürü ve yardımcılarından oluşan, okulun yönetimi ile ilgilenen ekip.

Eski dilde idare ne demek?

idare / idâre / اداره / اِدَارَه Çekip çevirmek. Döndürmek. Kullanmak. Becermek.

Diplomasi özellik nedir?

TDK'ya göre diplomasi: “isim Uluslararası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü; yabancı bir ülkede ve uluslararası toplantılarda ülkesini temsil etme işi ve sanatı; bu işte çalışan kimsenin görevi, mesleği; bu görevlilerin oluşturduğu topluluk; güç bir görüşme sırasında gösterilen ustalık ve beceriklilik” olarak ...