Yangın tüpü ve ilk yardım çantası hafif kusur mu?

İçindekiler:

  1. Yangın tüpü ve ilk yardım çantası hafif kusur mu?
  2. Araç içi yangın tüpü kaç kg olmalı?
  3. Otobüslerde kaç adet yangın tüpü?
  4. Yangın tüpü dolumu ne kadar?

Yangın tüpü ve ilk yardım çantası hafif kusur mu?

Muayeneye gelmeden önce, gerekli ekipmanları mutlaka kontrol edin.Araç muayene sırasında, traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı (aracın cins ve kullanım amacına göre adet ve miktarı değişebiliyor) ve stepne ...

Araç içi yangın tüpü kaç kg olmalı?

Araç tehlikeli madde taşıyor ise toplam 12 kg kapasiteli (sürücü ve motor bölümündeki yangınlar için en az 1 adet 2 kg olmak üzere toplam 12 kg olmalıdır. Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg kapasitede olacaktır.)

Otobüslerde kaç adet yangın tüpü?

Otobüslerde ise doldurma kapasitelerine göre yangın tüpünün bulundurulması gerekmektedir. Yolcu sayısı 26'ya ulaşırsa, bu durumda 2 adet yangın tüpünün olması gerekmektedir. 12 tonu geçen çekiç ve kamyonlarda ise 1 ya da 2 yangın tüpünün olması gerekmektedir.

Yangın tüpü dolumu ne kadar?

Genel olarak kullanılan 6 kg'lık yangın tüpü dolumu fiyatları 100 TL ile 300 TL arasında değişkenlik gösterir. Ancak yangın tüpü kullanım amacına göre bu fiyatlar altında dolum yapan firmalar merdiven altı firmalar olduğu için tercih edilmemelidir.