Mango nasıl yapılır ve yenir?

İçindekiler:

  1. Mango nasıl yapılır ve yenir?
  2. Taze mango nasıl anlaşılır?
  3. Mango ne yapılır?
  4. Mango ne zaman toplanır?
  5. Mango alirken nelere dikkat edilmeli?
  6. Mango mango nasıl yenilir?
  7. Mango meyve nasıl tüketilir?

Mango nasıl yapılır ve yenir?

Mango meyvesi enine değil boyuna ortadan ikiye kesilir. Bu şekilde kesildikten sonra çekirdeği rahatça meyveden ayrılacaktır. Geri kaçan çekirdek dokusu kaşık yardımıyla uzaklaştırıldıktan sonra yarım mango baklava dilimi veya kareler şeklinde meyve bıçağı ile dilimlenir.

Taze mango nasıl anlaşılır?

Dişinizle hafif ısırır gibi yaptığınızda eğer hafif dişlerinizin çukurluğu çıkıyor ve size de yumuşak bir tat geliyorsa o zaman da elinizdeki mango olgun ve yemeye hazır demektir. Adlığınız mango eğer hala çok sert ve parmak veya diş izi bırakmıyorsa o zaman birkaç gün dolap dışında ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz.

Mango ne yapılır?

Olgunlaşmamış mangolar salça ve içecek yapımında, olgunlaşmış mangolar ise tatlı, içecek, yiyecek gibi birçok alanda kullanılabilir. İsteğe göre dilimleme veya ezilme yöntemiyle hazırlanır. Tropikal iklimlerde yetiştirilen mango, ülkemizde en çok Antalya, Mersin ve Alanya gibi kıyı kesimlerde yetiştirilir.

Mango ne zaman toplanır?

Ağaç meyvelerin olgunlaşması 3 ila 6 ay gibi bir süreyi bulabilir. Öyleyse mango meyvesi hangi mevsimde olur diye düşünülecek olursa olursa yaz mevsiminde olgunluğa erişir.

Mango alirken nelere dikkat edilmeli?

Mango Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • Mümkün olduğunca taze mango tüketmelisiniz. Mango, hızlı çürüyen bir meyve türüdür. Bu nedenle de satın aldığınızda çok bekletmemelisiniz.
  • Orta düzey yumuşaklıkta bir mango tercih etmelisiniz. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir mango olmalı.

Mango mango nasıl yenilir?

Mango dilimleri blenderdan veya robottan geçirilerek püre haline getirilir. Eğer meyve yumuşaksa, çatal ile ezmekte mümkündür. Mango püresi, genelde üzerine pudra şekeri serpiştirilerek yenilir. Ancak tart, pasta, kek gibi tariflerde sos olarak da kullanılır.

Mango meyve nasıl tüketilir?

Mango, kabuğuna bıçak yardımıyla yapılan izler takip edilerek muz gibi soyulabilen ve dilimlenerek çiğ olarak tüketilebilen bir meyvedir. İkiye bölünmüş mango meyvesini kaşık yardımıyla kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz. Mangoyu kesmeden önce olgun olup olmadığına bakmalısınız.