Faturasız ürün almak suç mu?

İçindekiler:

  1. Faturasız ürün almak suç mu?
  2. Faturasiz mal satmak suç mu?
  3. Özel usulsüzlük cezası nasıl hesaplanır?
  4. E-fatura neye göre kesilir?

Faturasız ürün almak suç mu?

Faturasız ürün ve çalıntı mal satın almak suç teşkil eder ve faturasız satılan eşyaların kaçak ya da çalıntı mal olma olasılığı yüksektir. ... Ayrıca fatura kesilmeden mal alan da satan da suçludur ve çok yüksek meblağlarda yaptırımları vardır.

Faturasiz mal satmak suç mu?

Açıklamada, "Ucuz ve faturasız malla satın almayın, çalıntı mal satın almanın suç olduğunu unutmayın, elde satılan eşyaların çalıntı veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir. Bu tür malları alırken kaynağını araştırınız. Böyle durumlarda size mal satmak isteyen şüpheli kişileri tereddüt etmeksizin polise bildirin.

Özel usulsüzlük cezası nasıl hesaplanır?

Aynı Kanunun mükerrer 355 inci maddesinin 5228 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle eklenen dördüncü fıkrasında ise, tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etme zorunluluğuna uymayan mükelleflerden her birine, her bir işlem için bu maddeye göre ...

E-fatura neye göre kesilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.