Atık yağları ne yapıyorlar?

İçindekiler:

  1. Atık yağları ne yapıyorlar?
  2. Atık kızartmalık yağlardan araç yakıtı üretilir mi?
  3. Atık yağ kim alır?
  4. Yağların tarihi geçer mi?
  5. Yağların ömrü ne kadar?
  6. Kullanılmış kızartma yağı nereye atılır?

Atık yağları ne yapıyorlar?

Bitkisel atık yağlar külçe sabun, kimya sanayiinde kullanılacak hammadde ayrıca biyodizel ve sabun gibi ürünlere dönüştürülmektedir. Bunlardan biyodizel; petrol ile karıştırılarak üretilen ve yakıt olarak kullanılabilen bir üründür ve ozon tabakasına olan zararı dizel yakıtlara göre yüzde elli daha azdır.

Atık kızartmalık yağlardan araç yakıtı üretilir mi?

Bitkisel ve hayvansal atık yağların geri dönüşümüyle motorinli motorlarda kullanılan yenilenebilir ve yerli üretilebilen bir yakıt olan "biyodizel" üretildiğini anlatan Öztürk, "Geri kazanılan bitkisel ve hayvansal atık yağların biyodizel üretiminde kullanılmasıyla sera gazı, karbondioksit gibi sera gazı etkisi, kanser ...

Atık yağ kim alır?

Atık yağ toplayan firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendiriliyor.

Yağların tarihi geçer mi?

Normal şartlar altında ambalaja basılmış madeni yağ türevlerinin kullanım süresi 3 yıldır. Çok iyi şartlarda bakıldığında bu süre 5 seneye çıkartılabilir fakat 3 senenin geçilmemesi genel olarak tavsiye edilmektedir. Yağların üzerinde son kullanma tarihi yoktur, dolum tarihi vardır.

Yağların ömrü ne kadar?

Normal raf ömrü: Genel olarak yağlar ve gresler için önerilen raf ömrü, orijinal sızdırmaz kaplarda saklanmış olmak koşuluyla, tipik olarak beş yıldır.

Kullanılmış kızartma yağı nereye atılır?

Kızartma yağları lavaboya değil, 'Alo Atık Hattı (444 28 45) 'na!