Aile Hekimi Uzman Doktor mudur?

İçindekiler:

  1. Aile Hekimi Uzman Doktor mudur?
  2. Aile Hekimliği Polikliniği nedir?
  3. Aile hekimine neden gidilir?
  4. Aile hekimliğinde kan tahlili yapılıyor mu?
  5. Aile hekimi hangi rahatsızlıklara bakar?
  6. Sağlık ocakları hangi gün kan alıyor?
  7. Göz testi nerede yapılır?
  8. Ehliyet için göz muayenesi nerede yapılır?

Aile Hekimi Uzman Doktor mudur?

Aile Hekimliği uzmanı, hizmet verdiği kişilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal durumunu yakından bilen ve bu açılardan sağlıklı hallerinin devamlılığı ve geliştirilmesi için çalışan uzman hekimdir. Ülkemizde bu donanımı kazanmak için uzmanlık eğitimi süresi 3 yıldır.

Aile Hekimliği Polikliniği nedir?

Aile Hekimi Polikliniği (Uz.Dr.Murat YILDIZ) Birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

Aile hekimine neden gidilir?

Aile hekimi, kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla riskler, sağlık koşulları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir.

Aile hekimliğinde kan tahlili yapılıyor mu?

Sağlık ocaklarında hastanelerde yapılan pek çok kan tahlili yapılmaktadır. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.

Aile hekimi hangi rahatsızlıklara bakar?

Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaslı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan uzmanlık dalıdır. Aile hekimleri dahili, jinekolojik, çocuk sağlığı, ruhsal sorunlarla ilgili temel hastalıkları tedavi edici ve koruyucu sağlık bilgilerine sahip uzman doktorlardır.

Sağlık ocakları hangi gün kan alıyor?

Tahliller; Pazartesi, Salı ve Çarşamba, günleri yapılmaktadır. Merkezimizden alınan tahliller halk sağlığı labaratuvarında çalışılmakta sonuçlar ertesi gün öğleden sonra (13.30'dan sonra) bağlı olduğu aile hekiminden alınmaktadır.

Göz testi nerede yapılır?

Görme Taraması Nerelerde ve Kimler Tarafından Yapılıyor? Ülkemizde hali hazırda aile hekimlerince Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak görme taraması yapılmaktadır. Aile hekimlerinin gerekli gördüğü durumlarda bebek ve çocuklar göz hastalıkları uzmanlarına sevk edilmektedir.

Ehliyet için göz muayenesi nerede yapılır?

Ehliyet sağlık raporu göz muayenesi İnanın gözünüzde görme kusuru varsa o tabelayı okuyamıyorsunuz ve uzman hekim muayenesi için devlet hastanesine gönderiliyorsunuz.