Bilgisayar çıktısı dilekçe olur mu?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar çıktısı dilekçe olur mu?
  2. Dilekçe elle mi yazılır yoksa bilgisayarla mı?
  3. Dilekçe de imza nereye atılır?
  4. Dilekçe isim nereye yazılır?
  5. Dilekçede kurum adı nereye yazılır?
  6. Dilekçe ad soyad imza nereye yazılır?
  7. Dilekçede imza olur mu?
  8. Dilekçede makam adı nereye yazılır?
  9. Gereğinin yapılmasını rica ederim ne demek?

Bilgisayar çıktısı dilekçe olur mu?

Dilekçe nasıl yazılır? ... İstediğiniz dilekçeyi bilgisayarda ve daktiloda yazabilirsiniz, eğer elle yazacaksanız tükenmez veya dolma kalem kullanın, mürekkep renkleri mavi veya siyah olabilir, başka renkleri kullanamazsınız.

Dilekçe elle mi yazılır yoksa bilgisayarla mı?

DİLEKÇE YAZMA KURALLARI ➢ Yer ve tarih belirtilmelidir. ➢ Çizgisiz beyaz kâğıt kullanılmalıdır. Kâğıdın arka yüzüne geçilmemeli, çok gerekliyse ikinci kâğıt kullanılmalıdır. ➢ Bilgisayarla ya da daktiloyla yazılmalı; el yazısı kullanılması halinde yazının kitap harfleriyle, açık, okunaklı olmasına özen gösterilmelidir.

Dilekçe de imza nereye atılır?

Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyad tamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır. İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.

Dilekçe isim nereye yazılır?

Yaygın kullanıma göre tarih, metnin bitiminden sonra bir aralık boşluk bırakılarak aynı satıra yazılır. Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır.

Dilekçede kurum adı nereye yazılır?

Dilekçeler, çizgisiz beyaz dosya kağıdına yazı makinesi veya dolma kalemle yazılmalıdır. Dilekçe hangi kuruma veriliyorsa, bu makamın adı başa yazılır. Kurum adının sağ altına kurumun bulunduğu şehir adı yazılır. Konunun kısa bir özeti bu başlığın altına yazılır.

Dilekçe ad soyad imza nereye yazılır?

Yaygın kullanıma göre tarih, metnin bitiminden sonra bir aralık boşluk bırakılarak aynı satıra yazılır. Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır.

Dilekçede imza olur mu?

12. Bir dilekçede sadece bir imza bulunması gerektiği unutulmamalıdır. Ortak bir konuda birden fazla kişi aynı dilekte bulunacaksa bunlar da dileklerini ayrı ayrı dilekçelerle belirtmelidirler. ... Dilekçeye eklenecek ek belgeler yazının sonunda "Ekler" başlığı altında maddeler halinde sıralanmalıdır.

Dilekçede makam adı nereye yazılır?

Dilekçenin Bölümleri Başvurulan Makamın Adı: Dilekçelerin başında, başvurunun yapıldığı, makamın adı bulunur. Eğer gerekiyorsa başvurulan makamın adresi de yazılır. Hitap edilen makamın adı büyük harflerle; adreste yer alan kelimeler ilk harfleri büyük diğer harfleri küçük ve ortalanarak yazılır.

Gereğinin yapılmasını rica ederim ne demek?

durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim"; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.