Trafik borcu olan araç satılır mı?

İçindekiler:

  1. Trafik borcu olan araç satılır mı?
  2. Kredi borcu olan araç satılır mı?
  3. HGS borcu araç satışına engel mi?
  4. Vergi borcu olan araç trafiğe çıkabilir mi?
  5. HGS OGS borcu olan araç satılır mı?
  6. Rehinli aracın noter satışı yapılır mı?
  7. Bandrolden araba bağlanır mı?
  8. Vergi borcu varken vize alınır mı?
  9. Çekme belge nasıl yapılır?
  10. Ipotekli araç nasil satilir?
  11. Araç hak mahrumiyeti varsa satılır mı?

Trafik borcu olan araç satılır mı?

Trafik cezasının araç plakasına kesildiği durumlarda ceza ödenmeden arabanın satışı yapılamaz. Bu sebeple araç satışından önce trafik cezası sorgulama işlemi önem taşır. Ancak trafik cezası plaka üzerine değil de sürücünün kimlik numarasına kesilmişse araç satışına engel olmaz.

Kredi borcu olan araç satılır mı?

Satıcı, araç üzerinde bulunan borcu kapatmakla yükümlü oluyor. Taşıt kredisi borcu olan ikinci el otomobiller, aracın kredi borcu kapatılmak suretiyle satın alınabiliyor ve yasal devir işlemleri yapılabiliyor.

HGS borcu araç satışına engel mi?

Hgs ( Hızlı Geçis Sistemi ) borcu geçmis dönemlerde ruhsat sahibine gönderilen bir ceza oldugu için araç alım satımında noter'de satışa engel teşkil etmemekteydi. Fakat 2016 yılından itibaren HGS cezalari artık sistem üzerinden araç sahibine ve ilgili plakadaki araca islenmektedir. ... HGS borcu araç satışına engeldir.

Vergi borcu olan araç trafiğe çıkabilir mi?

Trafik şubeye kaydı olan her araç MTV ödemek zorundadır. Bu da demek oluyor ki yalnız otomobiller değil uçaklar, helikopterler ve gemiler bile vergi ödemeleri gerekir. Toparlayacak olursak başlığımızın yanıtı olarak MTV borcundan dolayı aracın bağlanması söz konusu değildir.

HGS OGS borcu olan araç satılır mı?

GHS borcu olan aracın satışında herhangi bir engel yoktur. Satış işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak satış sırasında HGS'nin iptal edilmesi gerekmektedir. İptal edilmemesi durumunda aracın yeni sahibi HGS'yi kullanmaya devam eder ve borç eski sahibi üzerine kalır.

Rehinli aracın noter satışı yapılır mı?

Arabaların ipoteği kaldırılmadan ya da devredilmeden satışı yapılamaz. Bu nedenle rehinli aracın satılabilmesi için öncelikle ipoteğe sebep olan borcu ödemeniz gerekir. ... Ayrıca bazı bankalar yeni bir sözleşme imzalayıp borcu alıcıya devretmeyi de tercih edebilmektedir.

Bandrolden araba bağlanır mı?

Önemli kurallardan biri de aracın muayenesinin yaptırılması ve MTV borçlarının ödenmesidir. Muayene ve MTV arasında nasıl bir bağlantı var derseniz, eğer aracınızın MTV borcunu ödemediyseniz aracınıza muayene yaptıramazsınız. ... Vergi borcu olan araç bağlanır ve trafikten men edilir.

Vergi borcu varken vize alınır mı?

Söz konusu maddenin yürürlüğe girmesi ile Anayasa'nın 23'üncü maddesinin beşinci fıkrası yukarıdaki şekilde değiştirilerek, bundan böyle her ne tutarda vergi ve buna bağlı fer'ileri, (prim, iade ve benzeri borcu) bulunan kişi ve kurum yetkililerinin yurt dışına çıkma talepleri, mahkeme kararı olmaksızın ...

Çekme belge nasıl yapılır?

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Ipotekli araç nasil satilir?

İpotekli aracın satılabilmesi için ilgili ipotek tutarının ilgili kuruma yatırılması gerekiyor banka vb kurumlar. Daha sonra ilgili kurum aracın üzerindeki ipoteği kaldırdıktan sonra satış işlemleri noter üzerinden yapılabilir. Rehinli araçları satın aldığımız gibi aynı şekilde ipotekli araçlarıda satın almaktayız.

Araç hak mahrumiyeti varsa satılır mı?

Aracın üzerinden kredi ya da başka bir durumdan dolayı hak mahrumiyeti (rehin) bulunuyorsa bu durumda da satış yapılamamaktadır. ... Eğer aracın üzerinde ödenmemiş trafik cezası bulunuyorsa bu da satışa engel bir durum oluşturur. Cezalar ödendikten sonra satışa devam edilebilir.