Metreküp nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Metreküp nasıl olur?
  2. Bilgisayarda m2 nasıl yapılır?
  3. Küp Nasıl Yapılır klavye?
  4. Kare işareti klavyede nasıl yapılır?

Metreküp nasıl olur?

Metreküp hesabı ise metre cinsinden uzunluğun, genişliğin ve yüksekliğin çarpımı ile hesaplanır. Örnek verecek olursak; Uzunluğumuz 80 santimetre, Genişliğimiz 60 santimetre, Yüksekliğimiz 50 santimetre, Adedimiz ise 1 olsun. Buna göre; 80x60x50 = 0.24 m3 olacaktır.

Bilgisayarda m2 nasıl yapılır?

Klavyede Metrekare İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayarda metrekare sembolünü yazmak isteyenler, klavyenin alt tuş kombinasyonunu kullanmak zorundadır. Metrekare işaretini çıkarmak için Alt + 0178 tuş kombinasyonuna basmak yeterlidir.

Küp Nasıl Yapılır klavye?

Alt tuşuna basılı tutarak klavyenin Numlock bölümünden 0179 sayıları girilmelidir. Yani Alt+0179 kısa yolu kullanılarak Word, Power Point, Not Defteri, Notepad gibi programlarda m harfinin yanına üslü simgesini ekleyerek metreküp işaretini yazabilirsiniz.

Kare işareti klavyede nasıl yapılır?

Genellikle klavyenin üst kısmında yer alan 3 tuşunda yer alan işareti, ihtiyaç duyduğunuz her uygulamada bu yöntemi kullanarak yazabilirsiniz. Klavye tasarımlarında iki tane Alt tuşu bulunur. Kare işaretini yazabilmek için Alt Gr tuşuna basılması gerekir. Uzun boşluk tuşunun sağında bulunan tuş Alt Gr tuşudur.