Alkol testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Alkol testi nasıl yapılır?
  2. Ev yapımı rakı neden acı olur?
  3. Etil alkol nereden alırım?
  4. Alkol ne kadar süre sonra kontrolde çıkmaz?
  5. Metil alkol ne kadarı zehirler?

Alkol testi nasıl yapılır?

Alkol testi, solunum havasının ölçümü ile ya da kan testi yoluyla yapılıyor. Trafik kontrollerinde tercih edilen yol üfleme testi. Solunumda bulunan alkol oranını ölçen bu test alkolmetre adı verilen cihazlar yardımıyla gerçekleştiriliyor.

Ev yapımı rakı neden acı olur?

Hükümetin çıkardığı yeni düzenlemeye göre, evde rakı yapımında kullanılan etil alkol, bundan böyle içerisine dünyadaki en acı kimyasal olarak bilinen 'denatonyum benzoat' katılarak satılabilecek. Fare zehrinde de kullanılan bu madde ağızda çok acı bir tat bırakıyor ve acısı saatlerce sürüyor.

Etil alkol nereden alırım?

Etil alkolü, kimyasal toptancılardan elde etme imkanınız var. OKimya ve Etil.org'a bakabilirsiniz.

Alkol ne kadar süre sonra kontrolde çıkmaz?

Mesela üç büyük bira tüketimi gerçekleştirdikten sonra alkol kandan yaklaşık 5 veya 6 saat sonra atılır. Bu durumda küçük bir akının etkisi ise 8 ya da 9 saat kadar sürmektedir. Bu süre zarfı tamamlandıktan sonra ise alkolün etkisi tamamen yok olur.

Metil alkol ne kadarı zehirler?

40 mg/dL üstü dozlarda çok ciddi etkiler görülebilmekteyken, 80-100 mg/dL düzeyi genellikle ölümcül sınır düzeyi olarak kabul edilmektedir1. Diğer bir deyişle, 4-15 mL (1-3 tatlı kaşığı) metil alkol içilmesi sonucu körlük, 15-100 mL dozda ise ölüm meydana gelebilmektedir2,4.