Parlatıcı oje zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Parlatıcı oje zararlı mı?
  2. Siyah oje zararlı mı?
  3. Oje içilirse ne olur?
  4. Tendeki oje nasıl çıkar?

Parlatıcı oje zararlı mı?

Tırnak parlatıcı ve ojelerde bulunan kimyasallardan, tolüen, formaldehit ve dibütil ftalat gibi koruyucu maddeler üreme problemlerinden kansere değişen sağlık riskleri ortaya çıkarmaktadır. Bu kanserojen madde grubuna genellikle “toksik üçlü” denir.

Siyah oje zararlı mı?

Ojelerin içindeki formaldehit gibi bazı kimyasallar, tırnağa toksik etki yaparlar. Günümüzde çok yaygın kullanılan siyah, mor vb. gibi koyu renk ojeler hem renklerinin tırnağa nüfus etmesi hem de güneşi hiç geçirmeyerek tırnağın sararmasına en çok yol açan dış etkidir.

Oje içilirse ne olur?

Uçucu-çözücü maddeler, solunum yoluyla alındığı için alkol etkisi yaratıyor. Baş dönmesi, konuşma düzensizliği, uyuşukluk, hayal görme, kendinden geçme gözleniyor. Bu bağımlılık, üst solunum yollarında ödemlere, sinir sisteminde, karaciğer, böbrek üzerinde, ciltte tahribata yol açıyor.

Tendeki oje nasıl çıkar?

Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.