Bostan patlıcanı fırında nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Bostan patlıcanı fırında nasıl pişirilir?
  2. Tavada patlıcan közleme nasıl olur?
  3. Ateşte patlıcan nasıl közlenir?
  4. Evde patlıcan biber nasıl közlenir?

Bostan patlıcanı fırında nasıl pişirilir?

Patlıcanların içlerini ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada 2 kaşık yağ ile kavurun. Sonra kıymalı harca karıştırın. Patlıcanları sudan çıkarıp durulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp üstelerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Tavada patlıcan közleme nasıl olur?

Teflon tavamıza patlıcanların yeşil yapraklı sağ kısmını kesip yerleştiriyoruz. 3-4 yerine bıçakla kesikler atıp çıkarıyoruz. Ocağımızı en yüksek ayara getirip hiç kısmadan 10 dakika bir yüzünü 10 dakikada diğer yüzünü pişiriyoruz. Kontrol edip pişmişse tabağa alıyoruz.

Ateşte patlıcan nasıl közlenir?

Patlıcan ve biberleri yıkayıp kurulayalım. Çatalla çeşitli yerlerinden delik açıp mangala dizip ateşte arada bir çevirerek pişirip poşete koyalım ve ağzını kapatalım ki buharlanıp çabuk soyulsun. Bütün pişirme işlemi bittikten sonra patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyalım.

Evde patlıcan biber nasıl közlenir?

Patlıcanları yıkayıp çatalla bir kaç yerinden deliyoruz. Fırının son ayarında tepsilere dizip közlenene kadar pişiriyoruz. Kabuğu kolay ayrılana dek. Biberleri yıkayıp, tohumlarını temizledikten sonra içine 1 diş sarımsak ve 1 çimdik şekerle tuzu biberin içine serpiyoruz.