Instagram fake hesap kaç şikayetle kapanır?

İçindekiler:

  1. Instagram fake hesap kaç şikayetle kapanır?
  2. Instagram fake hesaplar kapatılıyor mu?
  3. Taklitten kapanan hesap kaç günde açılır?
  4. Instagram hesapları neden kapatılıyor?

Instagram fake hesap kaç şikayetle kapanır?

Bir Instagram hesabının kapanması için belirli bir şikâyet sayısı yoktur. En geniş kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram, bünyesinde binlerce aktif hesap bulundurmaktadır. Bu hesaplardan da her gün binlercesi şikayetler sonucu kapanmaktadır.

Instagram fake hesaplar kapatılıyor mu?

Kopya içerikler veya fake hesap: Telif hakkına sahip bir kişinin paylaştığı içerikleri izin almadan paylaşırsanız ve bu kişi size telif atarsa hesabınız kapatılabilir. Aynı şekilde bir kişinin fake hesabını açarak buradan paylaşımlar gerçekleştirirseniz hesabın gerçek sahibi şikayetiyle hesap kapanabilir.

Taklitten kapanan hesap kaç günde açılır?

Normalde en fazla 5 gün süren bu işlem, pandemiden kaynaklı olarak 14 güne kadar çıkabiliyor. Eğer aksi bir durum yaşanırsa aynı işlemleri tekrar tekrar uygulayıp yapmanız gerekiyor. Yüzünüz ve kağıttaki bilgilerin net olduğundan emin olun ve o şekilde karşı tarafa mail yollayın.

Instagram hesapları neden kapatılıyor?

Bunlar arasında; İnsan ve hayvan hakları Irkçılık, din, dil ve renk ayrımı Küfür ve hakaret Spam amaçlı reklam ve gönderi Cinsellik ve pornografi Sahte hesap ve sahte ticaret Yasak olan ürünlerin ve hizmetlerin sunumu Dolandırıcılık temelindeki gönderiler Bunlar önemli Instagram topluluk kuralları arasında yer alıyor.