4 B isteğe bağlı sigorta nedir?

İçindekiler:

  1. 4 B isteğe bağlı sigorta nedir?
  2. İsteğe bağlı sigorta 4 A Mi 4 B mi?
  3. Isteğe bağlı sigorta ne kadar süre ödenir?
  4. 4B isteğe bağlı sigorta primi ne kadar?
  5. İsteğe bağlı sigorta ne demek?
  6. İsteğe bağlı sigorta en az ne kadar ödenir?

4 B isteğe bağlı sigorta nedir?

-İsteğe bağlı BAĞ-KUR (4B) kişiler normal emeklilik için 9.000 gün prim ödemesi yaparak, ... İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasında sigortalı tarafından belirlenen prime esas kazancın 2'sidir. Bunun si MYÖ, ' si genel sağlık sigortası primidir.

İsteğe bağlı sigorta 4 A Mi 4 B mi?

İsteğe bağlı prim ödemeleri 01.10.2008 tarihinden itibaren 4/a kapsamından çıkarılmış olup 4/b kapsamına alınmıştır. Bir 4/a sigortalısı 1261 gün veya daha fazla isteğe bağlı sigorta primi öderse 4/b kapsamına alınır ve Bağ-Kur statüsünde emekli edilir.

Isteğe bağlı sigorta ne kadar süre ödenir?

İsteğe bağlı sigortalıların primlerinin ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ait olduğu aydan itibaren en geç 12 ay içinde kendileri veya hak sahipleri tarafından gecikme cezası ve gecikme zammıyla birlikte ödenmeyen süreler, hizmet olarak değerlendirilmeyecektir.

4B isteğe bağlı sigorta primi ne kadar?

İsteğe bağlı sigortalılıktaki prime esas kazançlar ile prim ödeme gün sayıları kısa vadeli sigorta uygulamalarında dikkate alınmaz. Alt sınırdan prim ödemek isteyenler için isteğe bağlı sigorta primi 1.144,80 TL ve üst sınırı ise 8.586,05 TL olacaktır.

İsteğe bağlı sigorta ne demek?

İsteğe bağlı sigorta; kişilerin isteğe bağlı olarak prim ödemek suretiyle uzun vadeli sigorta kollarına ve genel sağlık sigortasına tâbi olmalarını sağlayan bir sigorta uygulamasıdır.

İsteğe bağlı sigorta en az ne kadar ödenir?

İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında, sigortalı tarafından beyan edilecek prime esas aylık kazancın %32'sidir. SGK prime esas kazanç alt sınırı 3.577,50 TL ve üst sınırı ise 26.831,40 TL'dir.